To je to što me zanima!

FBI upao u luksuznu kuću Olega Deripaske, Putinovog oligarha koji često ljetuje u Hrvatskoj

Bogatstvo mu se procjenjuje na oko 5 milijardi dolara. Bio je vlasnik Kombinata aluminija Podgorica, a prije četiri godine tužio je Crnu Goru i tražio višemilijunsku odštetu zbog bankrota
Vidi originalni članak

FBI je upao u dom ruskog oligarha Olega Deripaske u Washingtonu, bliskog ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu. Upad je, javlja CNN, povezan s federalnom istragom izvan New Yorka i to je zapravo sve što je FBI u ovom trenutku objavio. Izvor CNN-a kaže da se radi o istrazi koja traje već neko vrijeme.

Ispred Deripaskine kuće je nekoliko vozila FBI-a, a policija je zatvorila ulicu. Viđeni su agenti koji ulaze i izlaze iz luksuzne Deripaskine kuće.

Deripaska je inače bio jedan od prominentnijih Rusa kojem su uvedene sankcije 2018. godine, koje su uvedene zbog ruskog uplitanja u američke izbore 2016. Sankcije su mu bile uvedene zbog sumnje u pranje novca, prijetnje poslovnim konkurentima, ilegalno prisluškivanje vladinih dužnosnika i iznudu. Deripaska je početkom ove godine uložio žalbu i tražio da mu se sankcije ukinu, ali mu je žalba odbijena.

PRATI MU JAHTU QUEEN K Sputnik u Splitu na remontu: Rus Deripaska na brodu čuva helikopter i igračke za more

Inače, Deripaska često krstari po hrvatskom moru u svojoj mega jahti Queen K., a bogatstvo mu se procjenjuje na oko 5 milijardi dolara. Bio je vlasnik Kombinata aluminija Podgorica, a prije četiri godine tužio je Crnu Goru i tražio višemilijunsku odštetu zbog bankrota.

Deripaska je bio i suvlasnik kompanije 'Strabag' koja posluje i u Hrvatskoj na brojnim projektima.

U Rusiji, oligarsi poput njega duguju svoje bogatstvo i status Kremlju. Zauzvrat, oni moraju vratiti uslugu što u njegovom slučaju znači da je morao, primjerice, potrošiti više od milijardu dolara preko svojeg holding društva, na novu infrastrukturu za Zimske olimpijske igre 2014. u Sočiju u Rusiji.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • ante-portas 19.10.2021.

    Financirao je Trumpivu kampanju, a to je ilegalno u Americi.

  • loongson 19.10.2021.

    Novichock

  • 19.10.2021.

    Neka dodje u Hr dobije iskaznicu i mirno nastavi krasti bez brige

Komentiraj...
Vidi sve komentare