To je to što me zanima!

Filipini uvode strogi lockdown, zabranjuju i vjerska okupljanja

Uvođenje strogog zatvaranja uslijedilo je dva dana nakon što su stručnjaci pozvali na uvođenje lockdowna kako bi se spriječio "katastrofalan" porast broja slučajeva covida-19 zahvaljujući delta soju
Vidi originalni članak

Filipinska vlada odlučila je uvesti strogi 'lockdown' u regiju glavnog grada Manile kako bi spriječila širenje zaraznije delta varijante koronavirusa, objavljeno je u petak. 

Strogo zatvaranje biti će na snazi od 6. do 20. kolovoza, objavio je glasnogovornik Harry Roque.  

Neće biti dopušteno konzumiranje jela u restoranima, a i vjerska okupljanja biti će zabranjena tijelom tog razdoblja. Usluge poput frizerskih salona moći će raditi samo s 30 posto kapaciteta, navodi se u objavi.

Neće raditi ni zatvoreni rekreacijski centri, dok će turističke atrakcije raditi također samo s 30 posto kapaciteta.

Uvođenje strogog zatvaranja uslijedilo je dva dana nakon što su stručnjaci pozvali na uvođenje lockdowna kako bi se spriječio "katastrofalan" porast broja slučajeva covida-19 zahvaljujući delta varijanti.

LOCKDOWN DO 28. KOLOVOZA Na ulice Sydneyja izašla vojska: Kontroliraju provođenje mjera

Novi snažan skok broja zaraza počeo se bilježiti u regiji Manile, s najmanje 1.000 slučajeva dnevno, navela je istraživačka skupina OCTA, nezavisni think tank koji izražuje prognoze širenja covida-19 na Filipinima.

Prema projekcijama ove grupe, u tom bi području do kraja kolovoza dnevni broj zaraza mogao skočiti na 13.000 ako uvedene restrikcije ne budu pojačane i uvedeno strogo zatvaranje.

Ukupan broj slučajeva zaraze covidom-19 na Filipinima je 1,57 milijuna, a ministarstvo zdravlja objavilo je da je u zemlji novih 5.735 slučajeva. Umrlo je 176 ljudi, a ukupan broj umrlih je  27,577.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 30.07.2021.

    Mogli ste barem onda staviti i šta kaže diktator Duterte na presici : Onim ljudima koji se ne žele cijepiti, kažem vam da ne izlazite iz svoje kuće, jer ako izađete iz svoje kuće, reći ću policiji da vas vrati kući. Bit će te eskortirani vašoj kući, jer ste vi šetajući Spreader!

Komentiraj...
Vidi sve komentare