To je to što me zanima!

Filipović se vratio na Ekonomski fakultet, predavat će od veljače

13. prosinca 2023. godine u 11:08 Filipović je stao pred novinare, a nakon toga produžio na Ekonomski fakultet i vratio se kao izvanredni profesor
Vidi originalni članak

Davor Filipović je ekspresno izletio iz Ministarstva gospodarstva, ali nije pao na tvrdo. Filipović je za svoju smjenu saznao 12. prosinca, a idući dan u 11:08 je stao pred novinare posljednji put u zgradi ministarstva gdje je zanijekao upletenost u aferu 'Mreža'.

DUBINSKA ANALIZA Kako je ispletena afera 'Mreža': Glavni akteri, okidači i sukobi u pozadini tri Vladine smjene

Istog dana, kako doznaje Forbes Hrvatska, vratio se na Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje će od veljače ponovno držati tri kolegija: Organizacija, Menadžment integracijskih procesa, te Menadžment.

- Kolega Davor Filipović vratio se na Fakultet 13. prosinca na radno mjesto izvanrednog profesora te sukladno ugovoru o radu nastavlja izvršavati svoje obveze kao i prije obnašanja ministarske dužnosti -  rekla je za Forbes Hrvatska dekanica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Sanja Sever Mališ.

AJMO ISPOČETKA! Nisu potrošili 60 posto novca za pomoć tvrtkama: Utrošit će niti pola i to zbog bizarnog razloga

Filipović je i 22. prosinca, devet dana nakon što je izletio iz ministarske fotelje, dobio plaketu za 15 godina rada na fakultetu. 

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Splitu 2006. godine, a doktorirao na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu 2011. godine, gdje je već bio angažiran kao asistent. Tri godine nakon je nastavio znanstveno usavršavanje u SAD-u, na Harvard Kennedy School. Iz tog perioda njegovog života dolazi i čuvena priča o tome kako nije znao prijeći cestu zbog američkih semafora. 

OTKRIO ANEGDOTU Filipović: U Americi sam stajao 15 minuta na semaforu dok nije došao čovjek i stisnuo tipku

Izvanredni je profesor od 2019. godine, te je dio kruga utjecajnog ekonomista Darka Tipurića, bivšeg dekana i danas redovnog profesora. Tipurić je ove godine izabran i za predsjednika Hrvatskog društva ekonomista.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • gordana.pacek@gmail.com 30.12.2023.

    To je strašno!!!!

  • juropejić 29.12.2023.

    Pitaju se studenti za išta?Profesor Damir ne može studenta naučiti prelaziti kolnik

  • roko1980 29.12.2023.

    Tog kriminalca na prisilni rad, a zločinačka škvadra ga namješta da kvari mlade i uči ih nekažnjenom lopovluku. Quo vadis Croatio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare