News

Komentari 81

Filipović: U Americi sam stajao 15 minuta na semaforu dok nije došao čovjek i stisnuo tipku

Filipović: U Americi sam stajao 15 minuta na semaforu dok nije došao čovjek i stisnuo tipku

Kako je moja stipendija bila 35 tisuća dolara godišnje, pazio sam na svaki detalj, pa tako i na prelazak ceste, rekao je Filipović koji je u mladosti dobio sportsku stipendiju te studirao u Americi

Iz Vlade odlaze Boris Milošević, Josip Aladrović i Tomislav Ćorić, a umjesto njih dolaze Anja Šimpraga, Marin Piletić i Davor Filipović, potvrdio je to danas i premijer Andrej Plenković.

Davor Filipović poznatiji je kao kandidat HDZ-a na prošlim izborima za gradonačelnika Zagreba. No, iako u tome nije dobio potporu građana, preuzet će Ćorićev resor gospodarstva i energetike.

Dok se borio za čelno mjesto u Zagrebu, za Jutarnji list je ispričao anegdotu iz svog života dok je studirao u Americi. 

Otkrio je kako tijekom boravka u Americi je imao problem s prelaskom preko ceste.

- Kad sam došao prvi put u Ameriku, dobili smo jasne upute da se ne smiju kršiti nikakva pravila jer se može izgubiti stipendija. Kako je moja stipendija bila 35 tisuća dolara godišnje, pazio sam na svaki detalj, pa tako i na prelazak ceste. Jednom sam nekakvih 15-20 minuta stajao na semaforu, nigdje nije bilo žive duše dok se nije pojavio jedan čovjek i pritisnuo na semaforu ono što mi danas imamo i upalilo se zeleno svijetlo. Međutim, 2002. godine nije bilo takvih semafora kod nas, a ja sam se striktno držao pravila - otkrio je tijekom izborne kampanje Davor Filipović.