To je to što me zanima!

FOTO Ovo je stan u kojem je Frka besplatno stanovao. Sad se iznajmljuje za 700 kuna dnevno

Frka oko stana: Stan u kojem je, prije nego se prijavio u Sali, bio Zvonimir Frka Petešić u vlasništvu je Miroslava Cebovića i Hermine Cebović Želalić, supruge aktualnog veleposlanika u Alžiru
Vidi originalni članak

Predstojnik ureda Vlade Zvonimir Frka Petešić tvrdio je u svojim izjavama da je prije preseljenja u prostrani državni stan bio prijavljen s obitelji "kod prijatelja". 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Otkrili smo kako se radi o lijepoj obiteljskoj katnici u Dubravi, na adresi Vinodolska 8. Vlasnici te kuće su široj javnosti nepoznate osobe, brat i sestra: Miroslav Cebović i Hermina Cebović Želalić, inače supruga Ilije Želalića. 

'ON JE DRŽAVNI DUŽNOSNIK' Plenković: Frka Petešić ima ista prava kao i svi drugi, točka

On je po prijedlogu Vlade, nakon što je Frka Petešić postao predstojnik Plenkovićeva kabineta, napravio karijerni skok u karijeri i imenovan je za veleposlanika u Alžiru 2018. godine. Želalić je bio tijekom karijere i konzul u SAD-u, radio je u veleposlanstvima u Francuskoj i Maroku, a u Maroku je kasnije veleposlanik bio upravo Frka Petešić.

Otkrili smo i kako se upravo taj stan u zagrebačkoj Dubravi iznajmljuje na platformi Airbnb. 

'KUĆNI' PRIJATELJ Dao Frki Petešiću kuću, pa onda napredovao za veleposlanika

Kako stoji u opisu, radi so luksuznom novouređenom apartmanu, a gostima su na raspolaganju tri spavaće sobe, dvije kupaonice, tri balkona s pogledom na Medvednicu i parkirno mjesto. Kao posebnost se ističe i da je stan prethodno bio rezidencija veleposlanika.

Inače, cijelu godinu je rezerviran, a tko želi odsjesti ovdje, moći će tek sljedeće godine i za noćenje platiti 700 kuna. 

Cijeli slučaj oko Frke Petešića te uključivanje Povjerenstva za sukob interesa sinoć je komentirao i Andrej Plenković. Na pitanje je li omaška ako se ne provjerava je li na istoj adresi cijela obitelj, Plenković je rekao kako je to trivijalno pitanje. 

ON JE RAZOČARAN Horvat o Frki: U Ministarstvu ne vidimo ništa sporno sa stanom

- On je državni dužnosnik, ima pravo na stan dok je na toj dužnosti. Dolazi s mandata veleposlanika u Maroku u Hrvatsku 31. kolovoza 2017., a 1. rujna počinje raditi kao moj predstojnik. U tom trenutku on stječe pravo na stan, kao što ga imaju svi drugi dužnosnici. Ima ista prava kao i svi drugi. Točka - poručio je, a na druga pitanja o Frki Petešiću nije htio odgovarati, već je poručio kako su to zbog Novalje i cijele županije. 

 

Idi na 24sata

Komentari 157

  • SheWolfCro 31.01.2022.

    Koji kić!!

  • Don Giovanni 23.01.2022.

    Sve mi to placamo. I one telefone of 2000 kn svaki. Sta su to telefoni za austronaute???? Slucajna drzava. Za imat drzavu treba toga puno vise od zastave, himne, repke, valute, Bradleya i Rafalea.

  • kamocemo_je_iz_NiNa 22.01.2022.

    Pravilo je jasno zamuti pa ako te skuže branit ćemo te dok možemo ( jer i ti o nama znaš svašta ) a ako te ne uspijemo obraniti makni se neko vrijeme i opet će jahati ( primjer Martina D )

Komentiraj...
Vidi sve komentare