To je to što me zanima!

Fuchs potvrdio: Grad Zagreb i Zagrebačka županija prelaze na online nastavu od ponedjeljka

U dogovoru sa Gradom Zagreb i Zagrebačkom županijom, učenici će prijeći na C model nastave kako bismo utjecali na trenutnu epidemiološku situaciju.
Vidi originalni članak

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs uoči sjednice vlade rekao je da su kampanju za cijepljenje prosvjetnih radnika već proveli u Sisačko-moslavačkoj županiji, ali da je odaziv tamo bio svega 20 posto.

Nada se da će nova kampnja za cijepljenje povećati interes među prosvjetnim radnicima, prenosi N1.

- Mi želimo da se procijepe u prvom redu odgojiteljice, odgojitetlji i svi ostali prosvjetni djelatnici. Kad se pokrene kampanja cijepljenja, saznat će se tko se želi cijepiti. Ne možete narediti nekome cijepljenje - rekao je Fuchs.

ŠKOLSKI KALENDAR Učenici od danas na praznicima, nastava opet počinje 13. travnja

Komentirao je i tešku epidemiološku situaciju i nastavu sljedeći tjedan te dodao da se sve dogovara s lokalnim stožerima i da se taj pristup pokazao vrlo učinkovit.

- Mi smo na ovaj način uspjeli 78 posto ukupne nastave održati licem u lice. Ono što će se sada desiti, to je da ćemo u dogovoru sa Gradom Zagreb i Zagrebačkom županijom, učenici će prijeći na C model nastave kako bismo utjecali na trenutnu epidemiološku situaciju. Danas imamo 241 učenika koji su pozitivni, ali svejedno ćemo preći na C model - kazao je ministar.

Još se čekaju svi detalji ove odluke, jer grad Zagreb je tražio od Stožera da sljedeći tjedan učenici od 1. do 4. razreda budu na modelu A, a viši učenici osnovnih razreda te preostalih razreda srednjih škola na modelu C.  U glazbenim školama traže da se održava samo individualna nastava instrumenta po modelu A za osnovne škole i maturante.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • 08.04.2021.

    pozdravljam.. al ćeš odgovarat skupa sa svojim muljatorima i gazdom .. ljudi umiru

  • svegadosta 08.04.2021.

    Šta je sa ostalim županijama...treba li se i tama zaraziti veliki broj djece...ili je bolje spriječiti nego liječiti

  • pokra 08.04.2021.

    kaj to vrijedi kad djeca okolo bauljaju i krecu se ko da nis nema. glupost nek idu u skolu jer tam se uci ovo sve drugo je nula

Komentiraj...
Vidi sve komentare