News

Komentari 45

Fuchs potvrdio: Grad Zagreb i Zagrebačka županija prelaze na online nastavu od ponedjeljka

Fuchs potvrdio: Grad Zagreb i Zagrebačka županija prelaze na online nastavu od ponedjeljka

U dogovoru sa Gradom Zagreb i Zagrebačkom županijom, učenici će prijeći na C model nastave kako bismo utjecali na trenutnu epidemiološku situaciju.

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs uoči sjednice vlade rekao je da su kampanju za cijepljenje prosvjetnih radnika već proveli u Sisačko-moslavačkoj županiji, ali da je odaziv tamo bio svega 20 posto.

Nada se da će nova kampnja za cijepljenje povećati interes među prosvjetnim radnicima, prenosi N1.

- Mi želimo da se procijepe u prvom redu odgojiteljice, odgojitetlji i svi ostali prosvjetni djelatnici. Kad se pokrene kampanja cijepljenja, saznat će se tko se želi cijepiti. Ne možete narediti nekome cijepljenje - rekao je Fuchs.

Komentirao je i tešku epidemiološku situaciju i nastavu sljedeći tjedan te dodao da se sve dogovara s lokalnim stožerima i da se taj pristup pokazao vrlo učinkovit.

- Mi smo na ovaj način uspjeli 78 posto ukupne nastave održati licem u lice. Ono što će se sada desiti, to je da ćemo u dogovoru sa Gradom Zagreb i Zagrebačkom županijom, učenici će prijeći na C model nastave kako bismo utjecali na trenutnu epidemiološku situaciju. Danas imamo 241 učenika koji su pozitivni, ali svejedno ćemo preći na C model - kazao je ministar.

Još se čekaju svi detalji ove odluke, jer grad Zagreb je tražio od Stožera da sljedeći tjedan učenici od 1. do 4. razreda budu na modelu A, a viši učenici osnovnih razreda te preostalih razreda srednjih škola na modelu C.  U glazbenim školama traže da se održava samo individualna nastava instrumenta po modelu A za osnovne škole i maturante.

Najčitaniji članci