Tech

Komentari 2

Učenici od danas na praznicima, nastava opet počinje 13. travnja

Učenici od danas na praznicima, nastava opet počinje 13. travnja

Po kojem će modelu biti organizirana nastava s obzirom na epidemiološke mjere, još nije poznato, a zZasad nema nikakvih najava o produljenju praznika

U petak, 2. travnja, započeli su školski proljetni praznici koji se vezuju uz Uskrs. Praznici traju do ponedjeljka 12. travnja, kad počinje nastava.

Po kojem će modelu biti organizirana s obzirom na epidemiološke mjere, vidjet će se krajem tjedna. Zasad nema nikakvih najava o produljenju praznika. Podsjetimo, zbog epidemiološke situacije zimski su praznici bili produljeni u siječnju, a oni u veljači su ukinuti. Ovo je trebala biti prva školska godina u kojoj se održava novi kalendar praznika za sve škole u Hrvatskoj, ali to se ipak nije primijenilo.

Tako prema Odluci o početku i završetku nastavne godine 2020./2021., nakon proljetnih praznika nastava počinje 12. travnja, te za sve učenike osim maturanata traje do petka 18. lipnja. 

"Ljetni odmor počinje 21. lipnja 2021. godine, osim za učenike koji polažu predmetni, razredni, dopunski ili razlikovni ispit, koji imaju dopunski nastavni rad, završni rad ili ispite državne mature, za učenike u programima čiji se veći dio izvodi u obliku praktične nastave i vježbi kao i za učenike koji u to vrijeme imaju stručnu praksu, što se utvrđuje godišnjim planom i programom rada škole", stoji u Odluci.

Maturantima, prema trenutno važećem rasporedu, nastava traje do 25. svibnja. 

Sve škole su dužne kalendar i sve promjene istaknuti na službenim web-stranicama svojih škola, a roditeljima sigurno neće smetati ni ako im razrednici pošalju informativni mail.

Svim učenicima, nastavnicima i roditeljima želimo da se odmore i pripreme za završnicu ove nastavne godine!