To je to što me zanima!

Fuchs: Roditelji pristiskom na profesore čine štetu svojoj djeci

Fuchs je kazao i kako se roditelji trebaju obratiti Agenciji za odgoj i obrazovanje ukoliko smatraju da je došlo do ozbiljnih pedagoških propusta u radu nastavnika, a ne ravnateljima škola
Vidi originalni članak

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs referirao se u utorak na slučaj predsjednikove supruge Sanje Musić Milanović, rekavši kako pritisak roditelja na profesore u školama radi podizanja ocjena stvara medvjeđu uslugu upravo njihovoj djeci.

OGLASILO SE MINISTARSTVO Inspekcija u školi Milanovićeva sina: 'Može se tražiti promjena ocjene, evo i koja je procedura'

- Jedino učitelji mogu adekvatno ocijeniti svoje učenike, stoga ne trebaju popustiti nikakvim pritiscima od strane roditelja za podizanjem zaključnih ocjena. Ganjanje prosjeka stvara medvjeđu uslugu samim učenicima- izjavio je resorni ministar u Slunju.

Sve javne osobe, ne samo iz područja politike, moraju biti svjesne vlastite odgovornosti i težine ovakvih poteza, a oko prosjeka ocjena diže se prevelika fama, kao da su one jedino bitne, dodao je.

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Mogla je Milanovićeva supruga pisati mail. Ali škola nije smjela popustiti i naknadno dati peticu

Naime, prema pisanju Jutarnjeg lista supruga predsjednika republike gotovo tjedan dana nakon završetka nastave izvršila je pritisak na ravnateljicu zagrebačke Klasične gimnazije te ishodila promjenu već zaključenih ocjena za svog sina.

Fuchs je kazao i kako se roditelji trebaju obratiti Agenciji za odgoj i obrazovanje ukoliko smatraju da je došlo do ozbiljnih pedagoških propusta u radu nastavnika, a ne ravnateljima škola.

- Ako se htjelo ukazati na nedostatke, treba poslati prijavu Agenciji koja je zadužena za utvrđivanje pedagoških propusta. Ona je ta koja provodi obrazovanje nastavnika i ima ingerenciju izaći u školu i provjeriti da li je sve bilo u redu u radu nastavnika- istaknuo je.

MILANOVIĆ O PISMU ŽENE: 'Fućkaš petice, podbadam sina zbog toga. Bolje ispitajte kako je školu prošao glupi Bane'

Nakon što je potvrdio da je poslana inspekcija čiji je zadatak utvrditi jesu li i u kojem vremenu korigirane zaključne ocjene, ministar je naveo dodatne promjene koje nastoji uvesti u obrazovni sustav.

- Idemo na varijantu predškola, cilj nam je 96 posto djece do 2030. godine bude uključeno u predškolsko obrazovanje. Osim toga, produžujemo boravak učenika u školama u rad u jednoj smjeni u svim školama u Hrvatskoj- rekao je Fuchs.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mily 05.07.2022.

    a ta će komisija provjeriti sve što je gospođa Milanović napisala (nije bilo zamjenske profesorice, bila je na godišnjem, pustila djecu ranije kući itd)

  • tutko 05.07.2022.

    objasni svojima u hdz,sta djelis pamet obicnim ljudima,ljudi se snalaze kako tko zna,ako mozete se vi snalaziti na sve moguce nacine vezano sa pljackanjem naroda onda mozemo i mi,RADOVANE hrvatu nas

  • sanjica81 05.07.2022.

    Ima i učitelja nepravednih! Dosta se gleda čije je djete i bitno im je da ih se posebno obilazi i da im se itekako podilazi, to uvelike utječe na ocjenu! Ima svega! Bilo bi odlično kada bi roditelji anonimno u školi napisali što misli o svakom učitelju!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare