To je to što me zanima!

Fuchs: U ponedjeljak bi pola županija moglo biti na modelu C

Pratit ćemo situaciju i vidjeti hoće li se nakon uskršnjih praznika situacija mijenjati, rekao je ministar i dodao da će maturante držati u školi što je dulje moguće jer bi izostanak mogao utjecati na državnu maturu
Vidi originalni članak

U ovom trenutku imamo sedam županija na C modelu, to su uglavnom sve dalmatinske, osim Zadarske, koja će na C model prijeći u ponedjeljak, rekao je nakon sjednice Vlade ministar obrazovanja Radovan Fuchs. Rekao je da bi 11 županija u ponedjeljak moglo biti na C modelu. 

Što se Zagreba tiče, rekao je da prate situaciju i da bi se moglo dogoditi i da Zagreb prijeđe na C model. Spomenuo je i Istarsku županiju koja je na C modelu iako je epidemiološki u puno boljoj situaciji.

POGLEDAJTE VIDEO: Izjave ministara nakon Vlade

- Pratit ćemo situaciju i vidjeti hoće li se nakon uskršnjih praznika situacija mijenjati - rekao je Fuchs. Dodao je da je bez Zagreba pozitivno 726 učenika u ostalih 10 županija.

Kaže da ne bi bilo u redu inzistirati na nastavi uživo za županije s velikim brojevima zaraženih, poput Primorsko-goranske.

Na pitanje oko eventualnog produženja praznika, rekao je da to neće raditi i istaknuo da se kod produženih praznika mora negdje inkorporirati dio gradiva koji se trebao ispredavati.

POOŠTRILI SU MJERE Božinović: Oprostite ako nisam bio jasan, ne zatvaramo kafiće u 4 županije, već samo u jednoj

- Hoće li to biti kasnije kad se steknu uvjeti da djeca idu u školu, preko subote, ili na način da produžite školsku godinu, to je drugo pitanje - rekao je i istaknuo da je to kompleksno pitanje.

Dodao je da maturanti u svim tim županijama idu u školu te pojasnio da C model znači da su u školi djeca od 1. do 4. razreda i maturanti. 

'SVI MOGU LAKO NA MODEL C' Fuchs: Raste broj oboljele djece, manje nego u općoj populaciji

- Maturanti će ići koliko je moguće u školu, nadam se da neće doći do nekog općeg lockdowna. Izostanak bi mogao imati implikacije na državnu maturu i zato ih držimo maksimalno u školi - rekao je Fuchs.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • 25.03.2021.

    ti ćeš pratit.. pa svi znaju da ćemo s vašom strućnom podrškom- za koju ćete odgovarat.. budite sigurni .. doći do 3000 za tjedan dana i iza uskrsa 5000.. ma platit ćete sve što ste zaradili na tuđim dušama.. naši najmiliji su bitniji od vas ...............tolko o vama

  • svegadosta 25.03.2021.

    ŠTA..ostale županije trebaju čekati da se sve razbukta pa tek onda na c model...nije li pametnije spriječiti a ne liječiti...ionako večinu gradiva djeci objašnjavaju roditelji jer nam je nastavni kadar VELIKA NULA.....

  • vragmali 25.03.2021.

    i sad djeca imaju po 2-3 sata domeće zadaće, sustav ne funkcionira

Komentiraj...
Vidi sve komentare