To je to što me zanima!

Gasili požar kraj Velike Gorice i uočili potencijalnu opasnost: 'U kući je bila plinska boca i meci!'

Sva eksplozivna sredstva kao što su meci predstavljaju opasnost za ukućane, za sve osobe u okružju, a posebice za vatrogasce koji imaju zadaću gasiti požar, napisali su gorički vatrogasci
Vidi originalni članak

Javna vatrogasna postaja Velika Gorica se u utorak u poslijepodnevnim satima našla u nešto opasnijoj situaciji nego inače dok su gasili požar na drvenoj kući u Kozjači. 

Kako su napisali na svom Facebook profilu, u kući se nalazila plinska boca, ali i meci koji su onemogućili pristupanje požara unutarnjom navalom. 

UHITE SVAKOG DVADESETOG U Zagrebu svakog trećeg dana izgori auto: 'Žrtva ne surađuje ako je povezana s krim miljeom'

- Sva eksplozivna sredstva kao što su meci predstavljaju opasnost za ukućane, za sve osobe u okružju, a posebice za vatrogasce koji imaju zadaću gasiti požar i neposredno se približiti unutrašnjosti objekta i u konačnici ući u objekt te izvršiti gašenje - poručili su iz JVP-a. 

Upozorili su na još jednu otežavajuću okolnost koja oduzima vrijeme kada je njega ionako malo, a to je nedostatak sredstava za gašenje. 

VELIKA SRCA IZ KOZARICA U požaru su ostali bez svega: 'Dobri ljudi su došli u pomoć, ne znam što bi i kako da nema njih'

- Primjer je nadzemni hidrant koji je bio zatrpam drvima. Time je značajno zakomplicirana dobava vode koja je iznimno važna u svojoj pravovremenosti - poručili su. 

Građane su na kraju upozorili da budu odgovorni i savjesni te da zaštite i sebe i druge.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 17.11.2021.

    Meci.

  • 17.11.2021.

    Nije li dužnost vatrogasaca da pregledavaju ispravnost hidranata?

  • 17.11.2021.

    Tina ozmec ban,molim te provjeri u Hrvatskom jezicnom pravopisu da li je ispravnije napisati i izgovoriti metci ili meci...

Komentiraj...
Vidi sve komentare