News

Komentari 5

Gasili požar kraj Velike Gorice i uočili potencijalnu opasnost: 'U kući je bila plinska boca i meci!'

Gasili požar kraj Velike Gorice i uočili potencijalnu opasnost: 'U kući je bila plinska boca i meci!'

Sva eksplozivna sredstva kao što su meci predstavljaju opasnost za ukućane, za sve osobe u okružju, a posebice za vatrogasce koji imaju zadaću gasiti požar, napisali su gorički vatrogasci

Javna vatrogasna postaja Velika Gorica se u utorak u poslijepodnevnim satima našla u nešto opasnijoj situaciji nego inače dok su gasili požar na drvenoj kući u Kozjači. 

Kako su napisali na svom Facebook profilu, u kući se nalazila plinska boca, ali i meci koji su onemogućili pristupanje požara unutarnjom navalom. 

- Sva eksplozivna sredstva kao što su meci predstavljaju opasnost za ukućane, za sve osobe u okružju, a posebice za vatrogasce koji imaju zadaću gasiti požar i neposredno se približiti unutrašnjosti objekta i u konačnici ući u objekt te izvršiti gašenje - poručili su iz JVP-a. 

Upozorili su na još jednu otežavajuću okolnost koja oduzima vrijeme kada je njega ionako malo, a to je nedostatak sredstava za gašenje. 

- Primjer je nadzemni hidrant koji je bio zatrpam drvima. Time je značajno zakomplicirana dobava vode koja je iznimno važna u svojoj pravovremenosti - poručili su. 

Građane su na kraju upozorili da budu odgovorni i savjesni te da zaštite i sebe i druge.

Najčitaniji članci