To je to što me zanima!

Gates siguran: Skoro sva cjepiva bit će spremna do veljače

Neka cjepiva imaju logističke probleme, poput Pfizerovog, koje se mora skladištiti na čak -75 stupnjeva Celzijusovih. Ipak, Gates vjeruje kako će ti problemi biti rješivi
Vidi originalni članak

Suosnivač Microsofta Bill Gates vjeruje kako će gotovo sva cjepiva za korona virus biti učinkovita, otkrio je za CNN.

Pfizerovo i Modernino cjepivo po prvim su podacima jako učinkovita, a Gates tvrdi kako očekuje da ista stvar bude i s cjepivima od AstraZenece, Johnson & Johnsona te Novavaxa.

- Vjerujem da će se do veljače pokazati da su sva ta cjepiva efikasna i sigurna. I dalje raste broj novozaraženih i očekuje se porast te brojke doslovno sve do veljače, a to bi u SAD-u moglo značiti preko dvije tisuće mrtvih dnevno u tom periodu - rekao je Gates pa se dotakao mjera:

- Nosite maske. Pokušajte izdržati do proljeća jer tad će cjepivo zaista početi smanjivati broj zaraženih, a pomoći će i promjena vremena na toplije. 

KUPILI SMO NAJSLABIJE CJEPIVO Đikić: "Velika je razlika od 20 posto po pitanju učinkovitosti, ne znam kako su to računali..."

Neka cjepiva imaju logističke probleme, poput Pfizerovog, koje se mora skladištiti na čak -75 stupnjeva Celzijusovih. Ipak, Gates vjeruje kako će ti problemi biti rješivi:

- Morate se pobrinuti da se neko cjepivo ne potroši uzalud, ali vjerujem da će se logistika već nekako riješiti. Mislim da će biti dovoljno ljudi koji će se odmah cijepiti i onda će oni privući ostale te ćemo s vremenom doći na tu razinu od 70% i više onih koji su nam potrebni kako bismo spriječili širenje bolesti.

Za kraj, za CNN se dotakao i Dana zahvalnosti te otkrio kako će s nekim članovima obitelji biti na video vezi kako bi smanjili broj onih koji se nalaze u istoj prostoriji zbog korona virusa.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • ironmaiden eddie 24.11.2020.

    Ostavi se windowsa i pst🤫🤫

  • josip003 24.11.2020.

    Zasto mediji guraju ovog covjeka u prvi plan oko cijepljenja?? Ja sam jednako strucan kao i doticni i kazem vam nemojte se cjepiti ako zelite ostati zivi i zdravi🙋‍♂️

  • Kritičar123456789 24.11.2020.

    Ak mogu zbrojit dva i dva onda bi se reklo, da cim neki takav majstor koji se bavi hardwer-softwer stvarima sad ulazi u cjepivo i medicinu, moglo bi se rec da bi svi trebali dobit neki čip, da se vidi kud ovce šeću, a nakon nekoliko godina nece vise bit potrebe za wc-om, hranom, vodom, jer ce nam "pak" sluzit za usb konekciju sa umjetnom inteligencijom, koja ce nas hranit... 🤣😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare