To je to što me zanima!

Gazda će sigurno u Remetinec: Ali, pitanje je koliko će ostati...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iz kišovitog Londona iz Hyde Parka, nedaleko od rezidencije Ivice Todorića, javio se naš novinar Ivan Pandžić. S mjesta gdje je veliki Gazda često hranio golubove..
Vidi originalni članak

Ivica Todorić je jučer nakon odluke da ipak mora biti izručen Hrvatskoj i saslušan pred našim istražiteljima, najavio da će sve potrajati jer ima pravo na žalbu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ali izgleda da je Gazda krivo razumio. On nema pravo žalbe i nema više nikakvih mogućnosti da se odluka o izručenju poništi. Može eventualno pokušati ponijeti zahtjev za žalbu, ali u to stručnjaci s kojima smo razgovarali ne vjeruju previše - javio nam je naš novinar Ivan Pandžić koji se ovih dana nalazi u Londonu.

"KRAJ ORTAČKOG KAPITALIZMA" Grmoja: Očekujem da Todorić otvori svoju 'crnu bilježnicu'

No sa tim svojim zahtjevom, smatra Pandžić, on će dobiti još par dana i zaista možda će biti izručen za 15 do 25 dana jer tijekom 7 dana dok traje to pravo zahtjeva za žalbu ne može biti prevezen u Hrvatsku. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nakon toga nema više nikakve šanse da ostane  u Londonu, mora ići u Hrvatsku. Još traje dogovor hoće li po njega doći naša policija ili će ga prepratiti britanski. To je još sve u fazi dogovora, no kada jednom pređe na hrvatsko tlo odmah direktno ide u pritvor u Remetincu. To je sigurno - objasnio je Pandžić.

Ono što nije sigurno, dodaje, to je pitanje koliko će Todorić ostati u Remetincu. 

TOMISLAV KLAUŠKI Mala je ovo zemlja koliki su Todorić i Martina Dalić heroji

'Kad god počelo, suđenje će trajati godinama'

- Naime, za očekivati je da će državno odvjetništvo zahtijevati da on ostane tamo skroz dok ne završi istraga, dok se ne podigne optužnica baš iz razloga jer je pobjegao u London, nije bio dostupan istražiteljima a nije čak htio svjedočiti ni putem video linka. No, njegovi odvjetnici će se na to žaliti. Tako da zavisi od toga hoće li sud uvažiti njihovu žalbu.  Ivica Todorić može ostati još barem šest mjeseci u Remetincu, a nakon toga može se braniti sa slobode ako optužnica naravno bude podignuta i ako počne sudski proces - istaknuo je Pandžić.

'VJEROJATNO ĆE BITI TAKO' Holy o Todoriću: Moglo bi biti i ono, tresla se brda rodio se miš

Također, ono što je sigurno, uvjeren je Pandžić, je to da će ovaj sudski proces, kad god počeo, trajati godinama. 

- Potrebna su velika financijska vještačenja, tu se radi čak o 7 godina eventualnih malverzacija u knjigama Agrokora. Sve će se to dakle razvući, a Todorić iako je jučer bio šokiran može baviti onim djelatnostima kojima se inače dosad bavio. Rekao je da je ovdje u Londonu volio hraniti golubove, čak mu je i policija jednom došla pa je rekao: Mogao sam završiti u zatvoru jer sam hranio golubove. Ipak, ovdje je dopušteno hraniti i golubove i vjeverice i papige i patkice i labudove.. - završio je Pandžić.
 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • liliana 27.10.2018.

    Čovjeku su uzeli firmu i predali Rusima,neznaš šta je gore.Znam da je Todorić došao do tih firmi uz pomoć politike ali i ovo sada gdje Rusi preuzimaju je katasrofa.

  • Ivica9999 27.10.2018.

    Gazda je nevin

  • zek 27.10.2018.

    sakrio miljarde na ofshore racune i porezne oaze...svi su oni zajedno kolo plesali i todoric i bankari i oni koji ga tuze to je sve ista ekipa.. svi su maznuli od reda netko malo uspjesnije neko malo neuspjesnije..bankari svakako u rukavicama a njih se nece ni spomenut u slucaju todoric....sad ce se jos i advokati i sudci debelo namirit da mu progledaju kroz prste ..na kraju mu nece biti nista zavrsit ce u pritvoru kao onaj kolumbijski narko lord koji je imao cjeli zatvor hotel samo za sebe..... .i naravno sve je to narod platio i bude placo ubuduce sto su maznuli branitelji i ostale pijavice...i sve ce to past na leđa 30% hrvata koji jedini rade njih ce nagazit porezima a ovi ostali uhljebi ce samo protestirat i trazit vise love da bi mogli po cjele dane piti po birtijama..zato i i imamo najvise birtija u EU i valjda svjetu po stanovniku jer zive na uhljebima...trebaju ti svi uhljebi negdje stati... vani za radnog vremena birtije su prazne a kod nas obrnuto...sve smo te pare mi morali zaradit da bi oni mogli sjedit u birtiji dok mi lomimo kicmu na poslu

Komentiraj...
Vidi sve komentare