To je to što me zanima!

General Kruljac: Nikada više u životu neću odjenuti HV odoru

General Mladen Kruljac je nakon jednomjesečnog pritvora u petak popodne izašao na slobodu. Sudac je zaključio kako više nema potrebe za njegovim zadržavanjem
Vidi originalni članak

U petak točno u 16 sati iz pritvorske ćelije Zatvora Osijek na slobodu je nakon 57 dana izašao bivši zapovjednik Kopnene vojske HV-a, umirovljeni general Mladen Kruljac. Mršaviji 10 kilograma, kako kaže, "zbog urednog života i prehrane te svakodnevnih treninga", Kruljac se prvo na engleskom jeziku zahvalio svojim prijateljima i partnerima iz američke vojske te novom zapovjedniku Kopnene vojske HV-a general bojniku Dragutinu Repincu.

U zatvoru nisam imao nikakve privilegije - nisam ih tražio, nisu mi ih nudili niti sam ih dobio! Telefon, kupanje i hranu sam imao kao i ostali pritvorenici. Nisam se pokušao ubiti, kako su pojedinci pisali. Čuo sam da se pričalo da ću biti pokajnik. No, to je nemoguće, jer nisam kriv, pa zato se i ne mogu zbog nečega kajati. S druge strane, bolje biti u zatvoru nego nositi taj teret i s tim živjeti, rekao je Kruljac okupljenim novinarima tvrdeći isto što je i 8. srpnja rekao zamjenici ravnatelja Uskoka Zorki Fumić te istražnom sucu Anti Rašiću: "Nisam kriv!"

Umirovljeni general je ustvrdio da se "nakon 31 godine radnog staža, završenih svih civilnih i ratnih vojnih škola, zapovijedanja nad 12.000 vojnika i proračuna od dvije milijarde kuna te dobivene prve mirovine u iznosu od 6.000 kuna bez otpremnine" nalazi ponovo na početku. Treći put u svom životu.

- U ovih 57 dana sam raščistio neke stvari i zaključio da nikada više neću obući odoru Hrvatske vojske! Ja nisam osramoćen nego je osramoćena ta odora. Neću se odazivati na nikakve proslave i moći ću je odjenuti samo ako se ponovi 1991. godina. U ovih 20 godina sam Hrvatskoj vojsci davao 25 sati dnevno zanemarujući svoju obitelj. Imam dvojicu sinova, bolesne roditelje, mislim da krećem u novi život. Imam dosta prijatelja i naći ću već neki posao. Neće me biti sramota biti ni konobar - rekao je Kruljac.

Osim Mladen Kruljca, Zatvor Osijek su u petak napustili Zdravko Sočković, predsjednik Županijskog HDZ-a Brodsko-posavske županije, Ivica Batinić, sad već bivši načelnik Općine Sibinj i Ivan Mišković, član sibinjskog općinskog poglavarstva. U pritvoru su ostali poduzetnik Ivan Rimac i autoprijevoznik Željko Garić. Sve njih se tereti za tešku malverzaciju sa zemljištem u Općini Sibinj kod Slavonskog Broda.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • enrico 13.09.2011.

    Kako ste sad svi pametni, ljubi vas majka.Pljujete po covjeku koji je najmanje tri ranga iznad vas i to da imate ikakvok pojma,nego nista samo REKLA KAZALA i jos komentirate. imam dobru ideju... ako vam je dosadno, primite se nekog posla i ostavite pametovanje onima koji su za to zaduzeni...

  • KristinaRekic 08.09.2011.

    Poštovani gosp.Serge kako mi možete reči da su ovo riječi jednog HDZ-eovca jer ja nisam u nikakvoj stranci,Kako možeš govoriti "a kod nas Hrvata" kad Vi nosite ime Serge to nikad nije moglo i neće biti Hrvatsko ime,a što se tiče tog branjenja gosp.Kruljca to je istina ja ga branim samo stoga,što bi Vi,gosp.Serge da ste na njegovome mjestu se isto ponjeli ako ne i gore.A u demokratskoj i pravnoj državi postoji Ustav koji i sam govori "Niko nije kriv dok se ne dokaže krivnja",a i sam naš spasitelj Isus govori da onaj ko je bez grijeha neka baci prvi kamen,pa vas ja pitam gosp.Serge da li ste vi bezgriješan?

  • HS VOJNIKINJA 05.09.2011.

    da postoji pravna država kruljac bi dobio nečastan otpust!!!! kako ga samo nije sramota, a čim mesić prdne u čabrić, nestat će i kruljac, ako ga ne skine prkačin netko već hoće!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare