Obavijesti

News

Komentari 90

General Kruljac: Nikada više u životu neću odjenuti HV odoru

General Kruljac: Nikada više u životu neću odjenuti HV odoru
8

General Mladen Kruljac je nakon jednomjesečnog pritvora u petak popodne izašao na slobodu. Sudac je zaključio kako više nema potrebe za njegovim zadržavanjem

VIDEO

U petak točno u 16 sati iz pritvorske ćelije Zatvora Osijek na slobodu je nakon 57 dana izašao bivši zapovjednik Kopnene vojske HV-a, umirovljeni general Mladen Kruljac. Mršaviji 10 kilograma, kako kaže, "zbog urednog života i prehrane te svakodnevnih treninga", Kruljac se prvo na engleskom jeziku zahvalio svojim prijateljima i partnerima iz američke vojske te novom zapovjedniku Kopnene vojske HV-a general bojniku Dragutinu Repincu.

U zatvoru nisam imao nikakve privilegije - nisam ih tražio, nisu mi ih nudili niti sam ih dobio! Telefon, kupanje i hranu sam imao kao i ostali pritvorenici. Nisam se pokušao ubiti, kako su pojedinci pisali. Čuo sam da se pričalo da ću biti pokajnik. No, to je nemoguće, jer nisam kriv, pa zato se i ne mogu zbog nečega kajati. S druge strane, bolje biti u zatvoru nego nositi taj teret i s tim živjeti, rekao je Kruljac okupljenim novinarima tvrdeći isto što je i 8. srpnja rekao zamjenici ravnatelja Uskoka Zorki Fumić te istražnom sucu Anti Rašiću: "Nisam kriv!"

Umirovljeni general je ustvrdio da se "nakon 31 godine radnog staža, završenih svih civilnih i ratnih vojnih škola, zapovijedanja nad 12.000 vojnika i proračuna od dvije milijarde kuna te dobivene prve mirovine u iznosu od 6.000 kuna bez otpremnine" nalazi ponovo na početku. Treći put u svom životu.

- U ovih 57 dana sam raščistio neke stvari i zaključio da nikada više neću obući odoru Hrvatske vojske! Ja nisam osramoćen nego je osramoćena ta odora. Neću se odazivati na nikakve proslave i moći ću je odjenuti samo ako se ponovi 1991. godina. U ovih 20 godina sam Hrvatskoj vojsci davao 25 sati dnevno zanemarujući svoju obitelj. Imam dvojicu sinova, bolesne roditelje, mislim da krećem u novi život. Imam dosta prijatelja i naći ću već neki posao. Neće me biti sramota biti ni konobar - rekao je Kruljac.

Osim Mladen Kruljca, Zatvor Osijek su u petak napustili Zdravko Sočković, predsjednik Županijskog HDZ-a Brodsko-posavske županije, Ivica Batinić, sad već bivši načelnik Općine Sibinj i Ivan Mišković, član sibinjskog općinskog poglavarstva. U pritvoru su ostali poduzetnik Ivan Rimac i autoprijevoznik Željko Garić. Sve njih se tereti za tešku malverzaciju sa zemljištem u Općini Sibinj kod Slavonskog Broda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca