To je to što me zanima!

General Mladen Markač vodit će HDZ na istoku Zagreba?

HDZ pregovara s generalom Markačem za drugu izbornu jedinicu, ministar Marić vodit će HDZ-ovu listu u Slavoniji, Medved sedmu, a Krstičević je navodno odbio nositi HDZ-ovu listu na jugu zemlje
Vidi originalni članak

Prema informacijama 24sata umirovljeni general Mladen Markač u pregovorima je da bude nositelj HDZ-ove liste u drugoj izbornoj jedinici. Naime, procjene političkih analitičara su takve da će se odlučujuća bitka za izbore voditi upravo u toj izbornoj jedinici te da će ti glasovi odlučiti pobjednika izbora. 

POGLEDAJTE VIDEO: Predizborni potez HDZ-a 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Imam informacije da je general Markač pristao, ali ne bih o tome - govori nam sugovornik blizak HDZ-u i Markaču. S druge strane, iz HDZ-a dolaze informacije da bi drugu izbornu jedinicu koja obuhvaća dio Zagrebačke županije, Koprivničko-križevačku i Bjelovarsku županiju te istočni dio Zagreba trebao nositi Gordan Jandroković. Važno je napomenuti da je dio te jedinice Markuševac koji je najviše nastradao u potresu 22. ožujka, ali i da je taj dio HDZ-ova utvrda.

Druga izborna jedinica i inače je tradicionalno žarište žestokih okršaja HDZ-a i SDP-a, koji se u njoj doslovce bore za svaki glas, a sada će biti još više potencirano. Na HDZ-ovoj listi kao jedan od aduta trebao naći i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. Navodno je ranije bilo predviđeno da je nosi Vili Beroš, ali čini se da se od toga odustalo. 

REAKCIJE NA ISTUPANJE HDZ je raspustio vukovarsku organizaciju: 'Sretno Penavi'

Što se tiče ostalih jedinica, za sada se zna da će ministar financija Zdravko Marić nositi petu izbornu jedinicu i tako se naći u ringu sa sada već bivšim HDZ-ovcem Ivanom Penavom. Ministar branitelja Tomo Medved, kako saznajemo vodit će HDZ u sedmoj izbornoj jedinici. Nositelj desete izborne jedinice trebao bi biti bivši ministar obrane Damir Krstičević, ali navodno je on to odbio.

Idi na 24sata

Komentari 244

  • lale03348 21.05.2020.

    hdz-ci neće vam proći, ni sa Markaćem nećete dobiti u Koprivničko Križevačkoj županiji izbore,,ali svaka čast,sada bi vam i podravac,picok iz Đurđevca bio dobar za izbornu listu,,a inaće podravinu ni 5% ne doživljavate,,mudri ste,ahahhaha, aaaaaaaaaaaaaaa sada će ići stara obečanja o gradnji brze ceste do Koprvnice,,koja se već 20 godina obečava svake izbore,,i druge gluposti i laži,,ali kako pišem HDZ-ci NEČE VAM PROĆI ovaj puta vaše laži.Mislim nisu ni do sada.

  • RoyBean 21.05.2020.

    Vidim da je puno informisanih početnika koji imaju isti IQ kao Bernardić 36

  • BUZ_2 21.05.2020.

    Markač bi bio glup da prihvati poziv u politiku, jer cijelo njegovo poslovanje, od stoljeća sedmog, postalo bi javno i time problematično.

Komentiraj...
Vidi sve komentare