To je to što me zanima!

Gibon Kent siguran: Hrvatska će u nedjelju pobijediti Tursku

Bjeloruki gibon Kent u subotu je na proslavi 91. rođendana Zoološkog vrta prognozirao sutrašnju pobjedu nogometne reprezentacije Hrvatske u utakmici s Turskom
Vidi originalni članak

 Bjeloruki gibon Kent u subotu je na proslavi 91. rođendana zagrebačkog Zoološkog vrta prognozirao sutrašnju pobjedu nogometne reprezentacije Hrvatske u utakmici s Turskom u prvom kolu Europskog prvenstva u Francuskoj.

U nastambu bjelorukih gibona u kojoj su mužjak Kent, ženka Kulička i njihovo mladunče bile su obješene dvije kutije, jedna označena zastavom Hrvatske, a druga zastavom Turske. U kutijama je bilo voće i povrće koje bjeloruki giboni jedu.

Radnici ZOO-a pustili su Kenta da prvi uđe u nastambu i povuče potez - trebao je izabrati iz koje će kutije - one sa zastavom Hrvatske ili one sa zastavom Turske, uzeti hranu. Kent se odlučio za kutiju s hrvatskom zastavom, za što je bio nagrađen velikim pljeskom oduševljene publike, među kojima su bili i nogometaši Dinama Petar Stojanović i Antonijo Ježina.  

"Sad smatramo da je Kent predvidio pobjedu Hrvatske i ja se nadam da će biti tako", izjavio je novinarima edukator ZOO-a Tomislav Krizmanić na proslavi 91. rođendana zagrebačkog Zoološkog vrta.

Rekao je kako je do sada, već dugi niz godina, sportske rezultate prognozirao njihov tapir Robi i u tome je bio izuzetno uspješan, sve utakmice je točno predvidio. No, budući da se sada Robi nalazi u jednom dijelu ZOO-a koji je u zahvatu modernizacije, odlučili su pružiti šansu i nekoj drugoj životinji u Zoološkom vrtu i tako su odabrali bjelorukog gibona Kenta.  

Idi na 24sata

Komentari 13

  • dylan 12.06.2016.

    Navodno kad je čula za ovo Kolinda se odlučila otići u u službeni posjet Kentu

  • statebriga1312 12.06.2016.

    ajde susedi prvo skocite pa kazite "Hop" srecno

  • emaOs 12.06.2016.

    Kenta za premijera.......možda nam konačno krene na bolje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare