To je to što me zanima!

Glasači HDZ-a i SDP-a najviše su za cijepljenje, a broj onih koji bi se cijepili znatno je narastao

Gotovo polovina od 1300 ispitanika (47,4 %) cijepila bi se čim dobiju priliku. Njih još 13,6 % reklo je da bi se cijepilo, ali tek nakon što vide kakve će biti posljedice kod drugih ljudi
Vidi originalni članak

Cjepivo je u Hrvatsku stiglo prije više od mjesec dana, a iako još nije počelo procjepljivanje opće populacije, broj onih koji se žele cijepiti iz dana u dan je sve veći prema istraživanju koje je proveo RTL.

Gotovo polovina od 1300 ispitanika (47,4 %) cijepila bi se čim dobiju priliku. Njih još 13,6 % reklo je da bi se cijepilo, ali tek nakon što vide kakve će biti posljedice kod drugih ljudi.

UŽIVO: SVE O KORONA VIRUSU 'Obični građani u Hrvatskoj cijepit će se tek od proljeća'

Oko 28 posto ispitanika ne planira se cijepiti, a 11 posto je neodlučno. Kroz protekla tri mjeseca postotak onih koji bi se cijepili porastao je s 52 na 61.

EPIDEMIOLOG KAIĆ: 'Ako ćemo ići ovim tempom, mi ni pola stanovništva nećemo uspjeti procijepiti do jeseni...'

Ako bismo odgovore gledali prema stranačkim preferencijama, najveću naklonost prema cijepljenju imaju glasači HDZ-a s 59 posto te SDP-a s 55,6 posto. Glasači Hrvatske stranke umirovljenika svi su podržali cjepivo, no na količini od 1300 ispitanika teško je za očekivati kako se radi o velikoj brojci istih.

POSLALI APEL VLADI HSU: Kupite drugo cjepivo dok ne istraže djeluje li Astrazeneca na ljude starije od 55 godina

Najmanji je postotak kod glasača Mosta i Domovinskog pokreta.

Muškarci i žene su otprilike podjednaki, a najmanje je zainteresiranih za cijepljenje u srednjoj i gorskoj Hrvatskoj, kao i Slavoniji. Najviše? Na sjeverozapadu zemlje, gotovo 55 posto.

Trećina ispitanika misli da se treba okrenuti i ruskom i kineskom cjepivu, a još oko dvadeset posto je samo za rusko cjepivo, doznaje RTL.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • dalijan 11.02.2021.

    Ma naravno .vjerujem ovoj anketi.😂😂

  • BorisLuksic 10.02.2021.

    Ovakove ankete se provode da bi se "dokazalo" da se svi Hrvati žele cijepiti ??????

  • apolitični 09.02.2021.

    ja se pitam i dan danas kako to da je Hrvatska u EU , a bio sam tada u mogućnosti pitati 2000 ljudi kako će glasati , svi su odgovorili niječno , mi smo ipak u EU ,kome vjerovati , siguran sam u jedno ,moj krug poznanstva ipak nije cijela Hrvatska

Komentiraj...
Vidi sve komentare