To je to što me zanima!

Goran Husinec o nesreći u Novoj Gradiški: 'On taj auto sigurno nije kupio. Htjeli su se pokazati'

To je propust vlasnika automobila jer on je isto kao i oružje, poput pištolja i puške koji su opasna stvar. Za to postoji dozvola, govori Husinec te upozorava roditelje da paze na automobile
Vidi originalni članak

U prometnoj nesreći u Novoj Gradiški ozlijeđena su dva maloljetnika, 17-godišnjak koji je bez vozačke i bez sigurnosnog pojasa vozio auto i zabio se u betonski stup, te 16-godišnji suvozač. Vozač je teško ozlijeđen, a suvozač lakše. 

Vozili su se i uletjeli u centar sa 120-140 km/h. Preletjeli su preko cvijeća i sudarili se, ispričao nam je čitatelj. Radio NG objavio je snimku za koju tvrde da je nastala u trenutku sudara.

- Sve češće se to događa jer jednostavno mladi se hoće pokazati da su oni nešto napravili, da su oni postigli nešto automobilom. Nekada dok nije bilo mobitela i kamera, vi ste trebali imati svjedoke koji su prepričavali to što se dogodilo. Danas je to jednostavnije, snimaju na mobitel pa stavljaju na društvene mreže i te njihove 'pothvate' vide deseci tisuća ljudi. Jednostavno jedan motiv koji njih uzbuđuje i zbog toga oni to rade - komentirao je za Danas.hr stalni sudski vještak za promet, Goran Husinec. 

VOZIO MALOLJETNIK Uznemirujuća snimka sudara u Novoj Gradiški: Ma prestigni ga, ako se zabijemo, boli nas k***!

Husinec tvrdi kako to spada u obijesnu vožnju obzirom da su cijeli prekršaj i snimali. 

- Ne samo da radite prekršaj, nego to i dokumentirate. Zašto? Vi ga dokumentirate da bi to nekome pokazivali, da bi s time nešto postigli, nekakvu popularnost u društvu - navodi. 

Ističe i kako je ovdje sigurno došlo do propusta roditelja ili odgajatelja, obzirom da je mladić došao do ključeva automobila. 

- Taj auto on sigurno nije zaradio ili ga kupio. To je propust vlasnika automobila jer on je isto kao i oružje, poput pištolja i puške koji su opasna stvar. Za to postoji dozvola. Kao što imate dozvolu za oružje, tako imate i vozačku dozvolu za automobil - rekao je Husinec. 

ČUDO DA NEMA MRTVIH Maloljetnik autom razvalio betonski stup u centru Nove Gradiške: 'Jurio je 140 na sat!'

Napominje kako odrasli trebaju paziti na automobile, ne samo od toga da mu netko drugi nanese štetu, već i od toga da ga netko ne otuđi, posudi i ne napravi sebi ili drugome štetu. 

- Ako gledate da imate doma maloljetno dijete koje zna upravljati automobilom, onda je to odmah nekakav znak za biti na povećanom oprezu - upozorio je Husinec. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • veselašljiva 03.02.2023.

    Da..nisu ga kupili nego pokupili na krami..a da je moj tak vozil..kad bi doma dosel nebi mu pomogel ni plavi ni žuti ni ljubicasti ni ružićasti telefon..mozda malo kakav oblog i lopata dok ne zaradi svaku kunu kaj je unistio

  • profić 03.02.2023.

    Blago mami i tati što takvu djecu imaju

  • 03.02.2023.

    ali bitno u svemu tome je da cajke treste sve u 16….. a i to samo puno govori o njima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare