To je to što me zanima!

Požar u nuklearnoj elektrani Zaporožje: 'To je zbog ruskog kontinuiranog granatiranja'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Gradonačelnik Dmytro Orlov ranije je izvijestio o žestokim borbama između Ukrajinaca i ruskih vojnika u blizini nuklearne na jugoistoku Ukrajine
Vidi originalni članak

Gori nuklearna elektrana Zaporožje u Ukrajini, javlja The Guardian.

U najvećoj europskoj nuklearnoj elektrani u Zaporožju izbio je požar, priopćio je gradonačelnik obližnjeg grada Energodara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kao rezultat kontinuiranog neprijateljskog granatiranja zgrada i jedinica najveće nuklearne elektrane u Europi, nuklearna elektrana Zaporožje gori - rekao je Orlov putem Telegrama.

IZ MINUTE U MINUTU Očajni vapaji iz Mariupolja: 'Pomozite nam, uništavaju nas'

Orlov je ranije rekao da se ukrajinske snage bore s ruskim vojnicima na periferiji grada te izvijestio da ruska vojna kolona ide prema nuklearnoj elektrani. 

Ranije su ukrajinske vlasti izvijestile da su ruske trupe pojačale napore da zauzmu tvornicu i da su u grad ušle s tenkovima.

Na svojem Twitter profilu oglasio se i Dmytro Kuleba ministar vanjskih poslova Ukrajine.

- Ruska vojska sa svih strana puca na Zaporišku nuklearku, najveću nuklearnu elektranu u Europi. Požar je već izbio. Ako eksplodira, bit će 10 puta veći od Černobila! Rusi moraju ODMAH prekinuti vatru, dopustiti vatrogasce, uspostaviti sigurnosnu zonu - napisao je Kuleba na svojem Twitter profilu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

Idi na 24sata

Komentari 124

  • 04.03.2022.

    Je li izbio manji požar u školi za osposobljavanje, koji je ugašen ili stvarno gori nuklearka. Odlučite se. Ljudi ne paničarite i ne dramatizirajte.

  • sindikatHrvatskihProstitutki 04.03.2022.

    Sad će svjetliti i ni koji se nisu dali bocnuti DNA SSD-om :)

  • Orfej 04.03.2022.

    Putin je skroz poludio. Radijacija u Zaporožju bi mogla biti 10 puta veća od Černobila. A i Rusija bi stradala od radijacije

Komentiraj...
Vidi sve komentare