To je to što me zanima!

GPZ: Zbog vlastite sigurnosti plin u sustav ne puštajte sami

Za sigurno puštanje plina nužne su tri pretpostavke, a prva je pozitivan nalaz dimnjačara za sve dimnjake u zgradi, pri čemu je popis ovlaštenih dimnjačara objavljen na stranici Plinare (www.plinara-zagreb.hr)
Vidi originalni članak

Gradska plinara Zagreb (GPZ) u utorak je izdala upute što je sve potrebno poduzeti da bi se objekti u kojima je plin isključen zbog potresa mogli ponovno priključiti, upozorivši pritom građane da zbog svoje sigurnosti plin ne smiju sami puštati u sustav.

NEDA UKRADEN: 'Razmišljam samo o tome da preživimo sa što manje žrtava'

Za sigurno puštanje plina nužne su tri pretpostavke, a prva je pozitivan nalaz dimnjačara za sve dimnjake u zgradi, pri čemu je popis ovlaštenih dimnjačara objavljen na stranici Plinare (www.plinara-zagreb.hr).

Druga je pozitivan nalaz statičara ili stalnog sudskog vještaka za građevinarstvo da objekt nije ugrožen potresom te da se plin može pustiti u siguran objekt, a treća da je kod puštanja plina u stambene zgrade obavezan pristup u sve stanove.

Tomu, pak, prethodi nekoliko koraka - za stambene zgrade korisnici se moraju javiti svojim upraviteljima, koji dostavljaju potrebnu dokumentaciju Odjelu prodaje GPZ-a.

Odjel prodaje otvara radni nalog i prosljeđuje ga Odjelu mjerenja, koji kontaktira korisnika i dogovara ispitivanje instalacije i puštanje plina na uporabu.

SKUPLJAJU NOVAC ZA POTREBITE 'Zagreb volimo najviše i zbog toga smo mu odlučile pomoći'

Radni nalog u Odjelu prodaje se otvara bez avansne uplate, a račun se korisniku dostavlja nakon izvršenih poslova, pojašnjavaju iz Gradske plinare Zagreb.

U slučaju potrebe za sanacijom plinske instalacije, popis ovlaštenih izvođača također se nalazi na web stranici GPZ-a, napominju iz Plinare, iz koje upozoravaju građane da zbog svoje sigurnosti plin ne smiju sami puštati u sustav.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • BlackRaven 24.03.2020.

    Čitam ovo i smijem se od uha do uha.. Dakle ova "procedura" koja je ovdje napisana možda pali u civiliziranim zemljama u kojima nisu svi stručnjaci pobjegli van. U RH bi vam za ovo sve gorenapisano trebalo barem TRI MJESECA vremena pohvatat sve "stručnjake" i papirologiju. Dakle, piši kući propalo, jer biste dobili grijanje odoka u 8 mjesecu tek. Da slušate ove pametnjakoviće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare