To je to što me zanima!

'Grad ne smije biti mauzolej, mauzolej je mjesto za mrtve'

Tragedija grada Vukovara, u kojem je ubijen i Bojanov otac Siniša, obilježila je trajno Njegov život. Bojan Glavašević smatra da je o Vukovaru potrebno govoriti i van koteksta rata...
Vidi originalni članak

Saborski zastupnik Bojan Glavašević za Novi list progovorio je o obljetnici Vukovara. Tragedija tog grada, nakon pada kojeg je ubijen i njegov otac Siniša, trajno ga je obilježila

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

MUČKI UBIJEN NA OVČARI Vukovar, to ste vi: Riječi Siniše Glavaševića davale su im nadu

- Zatvaranjem priče o Vukovaru isključivo u optiku rata i traume grad zapravo zatvara u jedan začarani krug patnje koji ljudima ne omogućava da krenu dalje i pretvara Vukovar u mauzolej. Nema tih poreznih olakšica i investicija koje tu sliku mogu promijeniti. Nitko ne želi živjeti u mauzoleju. Mauzolej je mjesto samo za mrtve. Živima u mauzoleju nema mjesta. Zato živi ljudi i odlaze iz Vukovara - rekao je za Novi list.

NESLOMLJIVI: SUSRET HEROJA Umalo smo se poubijali, a onda me spasio u paklu Vukovara...

- Moje rane, rane moje obitelji, rane svih vukovarskih obitelji koje su nastradale u ratu nikada neće u potpunosti zacijeliti. Ali, moramo se čuvati trgovaca mržnjom i onih koji tom traumom žele manipulirati i iskoristiti je za vlastitu korist, poput Kolinde Grabar-Kitarović i njenog dobrog prijatelja Aleksandra Vučića. Sjećam se da se predsjednica Republike, koja često govori o ranama koje nisu zacijelile, u Vukovaru prvi put pojavila tek kad joj je to koristilo, u izbornoj kampanji 2014. Godinu dana kasnije je na Memorijalnom groblju okrenula glavu od Freda Matića i mene. Moja obitelj je svojom žrtvom gradila temelje Hrvatske, Fred je za ovu zemlju robijao devet mjeseci i bio mučen u tri srpska logora, a ona je na to pljunula zbog političkih poena. Njezini postupci su licemjerni i vrijedni prijezira i ona nema ama baš nikakvo pravo govoriti o Vukovaru - smatra Glavašević. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 47

  • 19.11.2019.

    Glavaševiću, sramota si! Izigrao si branitelje dok si bio pomoćnik, a to ne bi bio da nisi sin heroja Siniše Glavaševića!

  • mdcro24 18.11.2019.

    Bojane nikad nisi okrivio srbe za tragediju Vukovara, i ovaj tuzni dan koristis da pljujes po hr. predsjednici, kako te nije sramota. Otac ti je heroj a ti si izdao njega i njegovu zrtvu.

  • nori 🖖 18.11.2019.

    Prvo pa iscidak

Komentiraj...
Vidi sve komentare