To je to što me zanima!

Grmoja o slučaju Žalac: Afera software je postala afera DORH

Istaknuo je kako nije dovoljna smjena ravnateljice Uskoka Vanje Marušić koja je obmanjivala javnost, nego i glavne državne odvjetnice
Vidi originalni članak

Nikola Grmoja (Most) poručio je u ponedjeljak kako je afera "software", ona bivše ministrice Gabrijele Žalac, postala 'afera DORH', ističući da zbog nepoduzimanja nije dovoljna samo smjena ravnateljice Uskoka, nego i glavne državne odvjetnice, a iz HDZ-a su mu rekli da se "to više ne da braniti".

"Sasvim je jasno da više nije dovoljna smjena ravnateljice Uskoka Vanje Marušić koja je obmanjivala javnost, nego i glavne državne odvjetnice", rekao je Grmoja na konferenciji za novinare i ustvrdio da su mu i neki HDZ-ovi saborski zastupnici rekli kako se "to više ne da braniti".

U PETAK IZVJEŠĆE: Grmoja: Zahtijevamo od Vlade da pokrene opoziv glavne Državne odvjetnice Hrvoj Šipek

Dodao je kako se na briefingu tužiteljstva u lipnju o tom predmetu zajednički odlučivalo i nije se poduzelo ništa, pa je Ured europskog tužitelja oživio taj "mrtvi predmet" po nalogu OLAF-a.

Istaknuo je kako stoga u Mostu očekuju smjenu glavne državne odvjetnice, jedino ako premijer Andrej Plenković "ne sudjeluje u njezinu štićenju jer je ona štitila njegovu Gabi".

Korupciju zaustaviti jedino micanjem Plenkovića i Vlade

"Problemi DORH-a i Uskoka će se riješiti kada korumpirana vlast ode i kada više ne bude više kontrolirala institucije, vidimo što rade s DORH-om, Uskokom i Povjerenstvom za odlučivanje u sukobu interesa. Jedini lijek za zaustavljanje korupcije u Hrvatskoj je micanje premijera Andreja Plenkovića i njegove Vlade", naglasio je Grmoja.

Upitan na čiju podršku u Mostu računaju u njihovoj inicijativi za raspisivanje referenduma o covid potvrdama, odgovorio je kako očekuju široku potporu jer se odluke donose u Hrvatskom saboru dvotrećinskom većinom.

"Odnosno da se ukine kompromitirani stožer koji je proglašavao pobjede nad virusom i da ga nema kada je to njima odgovaralo, kada su slavili izborne pobjede, ili da ga ima kada je trebalo terorizirati hrvatske građane", kazao je.

U TRI ĆOŠKA Most za juriš na vlast koristi antivaksere, teoretičare urote...

Grmoja je ustvrdio kako ih je već podržao predsjednik Republike, a očekuju i podršku ostalih političkih stranaka "jer nisu imali primjedbe", a i ustavni stručnjaci govorili su, napomenuo je, da bitne odluke koje se tiču ograničavanja ljudskih prava treba donositi Hrvatski sabor. "Stožer može odlučivati o deratizaciji, ali ne i o ljudskim pravima", rekao je.

Hrvoj Šipek znala sve, ne vidim kako se može obraniti

SDP-ov saborski zastupnik Mišel Jakšić novinarima je izjavio kako stvari vezano uz "aferu software" idu u smjeru da će će se ispostaviti kako je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek sve znala, te da osobno ne vidi kako bi se u ovoj situaciji mogla obraniti.

"'Slučaj Žalac' do kraja ruši povjerenje građana u pravosudni sustav, a saborskoj raspravi nismo dobili preciznije odgovore kada će nadzor biti dovršen, već se glavna državna odvjetnica skrivala iza neovisnosti i nadzora, a u međuvremenu novi detalji cure u medije", dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • zagraj 29.11.2021.

    Nema druge nego prijevremeni izbori,aferama se ne nazire kraj,Premijer šuti kao da je premijer neke druge zemlje...

  • donatien 29.11.2021.

    Sve afere u Hrvatskoj su afere DORH-a.

  • SimonJosip 29.11.2021.

    Kako Te ljude nije sram koji su članovi HDZ a

Komentiraj...
Vidi sve komentare