To je to što me zanima!

Grmoja uputio poziv premijeru, Ćoriću, Teni Mišetić i Kovačeviću na javno saslušanje oko INA-e

Predsjednik Antikorupcijskog vijeća najavio je niz saslušanja oko afere u INA-i. Na prvo zakazano za idući četvrtak je pozvao glavne aktere navodnog sastanka u Vladi gdje je naloženo gašenje sisačke rafinerije
Vidi originalni članak

Ako im je stalo do rasvjetljavanja tog navodnog sastanka u Vladi na kojem je Andrej Plenković naložio, kako tvrde neki od aktera tog sastanka u određenim medijima, gašenje sisačke rafinerije i preusmjeravanje hrvatske nafte prema Mađarskoj onda će se odazvati. A ako nešto kriju, onda neće, poručio je Mostov predsjednik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja, koji je uputio danas poziv premijeru Plenkoviću, bivšem ministru gospodarstva Tomislavu Ćoriću, bivšoj premijerovoj suradnici Teni Mišetić i bivšem šefu JANAF-a Draganu Kovačeviću za saslušanje na sjednici tog Vijeća idućeg četvrtka. 

Grmoja je najavio niz saslušanja oko afere u INA-i, u kojoj je oštećena za milijardu kuna.

- Mi nećemo kao oporba dopustiti da ova priča o INA-i ode u zaborav tako da ćemo sigurno kroz jedan dulji period održavati ova javna saslušanja - rekao je dodavši kako sve adute sigurno neće ispucati odmah. 

- Očekujemo da dobijemo informacije kako smo se doveli u poziciju da hrvatska nafta krene prema Mađarskoj kad smo niz godina uspjeli odolijevati tim pritiscima i kako je zapravo došlo do gašenja sisačke rafinerije pod nekakvom izlikom da ćemo se orijentirati prema Rijeci, a znamo da se to nije dogodilo. Očito je netko radio kontra hrvatskih interesa i sad ćemo vidjeti je li to sam ministar Ćorić ili je upleten i premijer Plenković. Ja ne vjerujem da bi iti jedan ministar napravio nešto mimo znanja i blagoslova predsjednika Vlade - poručio je Grmoja.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Aurora2 01.10.2022.

    Svatko se pokušava igrati pravosuđa , zanima me hoće li biti jedan od isljednika i onaj koji  ni šlic  ne zna zatvoriti ili će on  u  ime  svih ostalih govoriti .

  • ilmare 30.09.2022.

    Rekao Plenki da se neće odazvati....

  • 30.09.2022.

    ae grmoja sve dok oporba iskače pojedinačno ništa se prominit neće zato se morate ujedinit i to čvrsto i taki čvrsti i ujedinjeni morete čuda načinit...

Komentiraj...
Vidi sve komentare