To je to što me zanima!

Gulaš od strvine? Jede samo životinje koje su pregazili auti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zečevi su blagi, a lisica je puno finija od njih, nikad nije masna, kaže Jonathan McGowan (44) koji se već 30 godina hrani sa mrtvim strvinama koje nađe uz cestu
Vidi originalni članak

Britanac Jonathan McGowan (44) od 14. godine jede životinje koje su pregazili auti. Sve je počelo s mrtvom zmijom koju si je skuhao. Nije mu bila pretjerano ukusna, no mislio je kako tako pomaže okolišu. Hrana je organska i šteta bi bila da propadne, a ujedno razvija kulinarske sposobnosti. Voće, povrće i začine je nastavio kupovati. 

- Najčešće nađem zečeve, jazavce i fazane. Zečevi su blagi, a lisica je puno finija od njih, nikad nije masna. Žabe imaju okus piletine, štakori svinjetine, a odlični su s lukom, paprom, celerom i gljivama, ispričao je Jonathan za CNN. Vjeruje da su veće šanse da životinje s farme imaju bolesti nego divlje životinje, no ako mu se strvina učini sumnjiva, zaobiđe ju.  Za sada nije imao zdravstvenih problema zbog svog načina prehrane, no prijatelji se redovno zgražaju za ručkom. On pak savjetuje svima da budu ekološki osvješteni i da iskoriste već mrtve životinje. Inače se bavi prepariranjem životinja.

Njegove recepte možete potražiti ovdje

Idi na 24sata

Komentari 28

  • SekaAllTimeLow 18.10.2011.

    sad svi fuj, fuj, a svi jedu životinje. ove je bar lupio auto, a ove koje vi jedete ako ne znate i bolje da ne znate odakle dolaze, kak i s čim su ih tovili za kratkog života, na kakvim "pašnjacima" (bez trunke trave) držali i kak su ih na kraju ubili..

  • DanijelaKovačević 18.10.2011.

    E sad kad vam kažem kako je u jednu poznatu Brodsku klaonicu prije par dana dovežena krepana krava i lijepo su je obradili i poslali u prodaju. Jadni ljudi niti neznaju što jedu!

  • JunFan 18.10.2011.

    Čovjek reciklira, pa kaj sad?

Komentiraj...
Vidi sve komentare