To je to što me zanima!

Gužve u prometu: Na Lučkom pala rampa na dva automobila

U deset minuta na Lučkom su čak dva automobila stranih registarskih oznaka prebrzo prošla kroz ENC naplatu pa je zbog toga na njih pala rampa. Radi se o automobilima stranih vozača iz Austrije i Mađarske
Vidi originalni članak

Vrhunac je turističke sezone, a osim po broju dolazaka turista vidljivo je to i po gužvama na prometnicama. Ovaj je vikend na HAK-ovom kalendaru označen crvenom bojom po gustoći prometa.

Kolona vozila prema moru na Lučkom duga je između 2 i 3 kilometra dok je na ulazu u Zagreb dugačka oko kilometar, javlja HRT.

Od ponoći do 11 sati ušlo je 23 tisuće vozila, a jučer tijekom dana oko 50 tisuća vozila. U usporedbi s istim petkom 2019. godine to je čak 10 posto vozila više.

VOZAČI, OPREZ Gužve i zastoji u smjeru mora: HAK upozorava, pojačan je promet na svim cestama

U deset minuta na Lučkom su čak dva automobila stranih registarskih oznaka prebrzo prošla kroz ENC naplatu pa im je zbog toga rampa pala na automobile. Radi se o automobilima mađarskih i austrijskih registarskih oznaka. Automobilu iz Mađarske uništeno je vjetrobransko staklo.

Gužve su i na graničnom prijelazu Rupa, a čeka se i na ulazu i na izlazu iz Hrvatske. Ulazi se u četiri kolone, a čeka se i po sat i pol vremena. Nisu zabilježeni nikakvi incidenti, a uglavnom svi turisti imaju covid potvrde sa sobom. Na Rupi, ali i na Pasjaku, u proteklih 12 sati ušlo je oko 7000 vozila i 15.000 osoba, uglavnom je riječ o stranim turistima, a dolaze iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Češke.

Velika gužva je i u splitskoj trajektnoj luci, ali srećom nema velikih čekanja zbog uvođenja brojnih izvanrednih linija.

- Nastavljamo pozitivan rast još od početka lipnja, srpanj odličan - rekla je Jelena Ivulić iz Jadrolinije za HRT, dodavši kako ovo ljeto izgleda poput 2019. godine.

HAK IZVJEŠTAJ Vozači oprez! Na autocesti A3 je uočen pas, na A7 daske na cesti

Pojačan je promet na svim važnijim cestovnim pravcima uz povremene zastoje i vožnju u koloni, osobito u smjeru mora na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, kod čvora Matulji, na Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija i kod tunela Učka, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima te u trajektnim lukama i pristaništima, javlja HAK.

- Tijekom dana očekujemo pojačan promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti te u priobalju. U vrijeme pojačanog prometa mogući su vožnja u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi - upozoravaju iz HAK-a.

 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • Anjel 25.07.2021.

    Nije lijepo da okrivljavati vozače sto rampa padne na auto. I ne radi se o tome da se tamo vozi prebrzo vec zbog zastoja se tu mora stajati. Imali smo isti slučaj . Radnica ( studentica ) nije pazila, pala rampa i oštetila auto. Kad smo ukazali na to , bili smo neljubazno i drsko ismijani od djelatnika Hrvatskih cesta: “ pa to nije nista , to se da izpolirati….. Itd. Nismo imali vremena čekati policiju . Kasnije šteta 1400€ . Mislim da je neprimjerno tako nešto pisati . Napravite rampe sa senzorima da se takvo sto vise ne događa . 

  • kralj30 24.07.2021.

    Ko nezna engleski bolje da ne prica s nikim😂😂

  • drazen0307 24.07.2021.

    VINJETE, VINJETE, VINJETE! Nikako da se opamete, uhljebi čuvaju svoja radna mjesta. Čekaš 4-5 sati u koloni da platiš cestarinu, a do tada već možeš biti na odredištu

Komentiraj...
Vidi sve komentare