News

Komentari 63

Gužve u prometu: Na Lučkom pala rampa na dva automobila

Gužve u prometu: Na Lučkom pala rampa na dva automobila

U deset minuta na Lučkom su čak dva automobila stranih registarskih oznaka prebrzo prošla kroz ENC naplatu pa je zbog toga na njih pala rampa. Radi se o automobilima stranih vozača iz Austrije i Mađarske

Vrhunac je turističke sezone, a osim po broju dolazaka turista vidljivo je to i po gužvama na prometnicama. Ovaj je vikend na HAK-ovom kalendaru označen crvenom bojom po gustoći prometa.

Kolona vozila prema moru na Lučkom duga je između 2 i 3 kilometra dok je na ulazu u Zagreb dugačka oko kilometar, javlja HRT.

Od jutra gužve na naplatnoj postaji Lučko u oba smjera

Od ponoći do 11 sati ušlo je 23 tisuće vozila, a jučer tijekom dana oko 50 tisuća vozila. U usporedbi s istim petkom 2019. godine to je čak 10 posto vozila više.

U deset minuta na Lučkom su čak dva automobila stranih registarskih oznaka prebrzo prošla kroz ENC naplatu pa im je zbog toga rampa pala na automobile. Radi se o automobilima mađarskih i austrijskih registarskih oznaka. Automobilu iz Mađarske uništeno je vjetrobransko staklo.

Od jutra gužve na naplatnoj postaji Lučko u oba smjera

Gužve su i na graničnom prijelazu Rupa, a čeka se i na ulazu i na izlazu iz Hrvatske. Ulazi se u četiri kolone, a čeka se i po sat i pol vremena. Nisu zabilježeni nikakvi incidenti, a uglavnom svi turisti imaju covid potvrde sa sobom. Na Rupi, ali i na Pasjaku, u proteklih 12 sati ušlo je oko 7000 vozila i 15.000 osoba, uglavnom je riječ o stranim turistima, a dolaze iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Češke.

Od jutra gužve na naplatnoj postaji Lučko u oba smjera

Velika gužva je i u splitskoj trajektnoj luci, ali srećom nema velikih čekanja zbog uvođenja brojnih izvanrednih linija.

Vikend u splitskoj gradskoj luci

- Nastavljamo pozitivan rast još od početka lipnja, srpanj odličan - rekla je Jelena Ivulić iz Jadrolinije za HRT, dodavši kako ovo ljeto izgleda poput 2019. godine.

Pojačan je promet na svim važnijim cestovnim pravcima uz povremene zastoje i vožnju u koloni, osobito u smjeru mora na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, kod čvora Matulji, na Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija i kod tunela Učka, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima te u trajektnim lukama i pristaništima, javlja HAK.

Vikend u splitskoj gradskoj luci

- Tijekom dana očekujemo pojačan promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti te u priobalju. U vrijeme pojačanog prometa mogući su vožnja u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi - upozoravaju iz HAK-a.