To je to što me zanima!

Hakeri srušili stranicu Kremlja

Sličnom napadu bile su izložene mrežne stranice ukrajinske vlade, ministarstva vanjskih poslova i državne službe sigurnosti u srijedu, dan prije početka ruske invazije
Vidi originalni članak

Hakeri su u subotu srušili službenu stranicu Kremlja, ureda ruskog predsjednika Vladimira Putina, nakon što prethodno stigla izvješća o DDoS (Distributed Denial of Service) napadima na web poslužitelje drugih vladinih stranica i medija.

Sličnom napadu bile su izložene mrežne stranice ukrajinske vlade, ministarstva vanjskih poslova i državne službe sigurnosti u srijedu, dan prije početka ruske invazije.

STRUČNJAK O DIGITALNOM RATU Ukrajina mora mijenjati sve sustave, hakeri su ih uništili

Subotnje rušenje službenih ruskih stranica dolazi u jeku sve već poziva na 'oružje' među hakerskom zajednicom, uključujući s Twitter računa koji se povijesno povezuju s Anonymousima, amorfnom zajednicom aktivista koja je prvi put zadobila globalnu pažnju prije desetljeća.

Nije neobično da se ideološki motivirani hakeri pridružuju globalnim sukobima na jednoj ili drugoj strani.

SRUŠILI IM WEB STRANICU Hakeri: Objavili smo rat Rusiji

Povremeno se i strane u sukobu obrate aktivistima, kao što je ukrajinska vlada u četvrtak pozvala hakersko podzemlje da napadne Ruse.

 OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 1

  • prokurator 26.02.2022.

    hakeri se ispucali do mile volje... koje je ovo već rušenje po redu? :)))) što je i savršeno pošteno, jer su rusi porušili sve sustave po ukrajini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare