To je to što me zanima!

HAZU ju odbio, a upravo ona čini sve u borbi protiv korone

Iza članice Nacionalnog kriznog stožera vrlo smirenog nastupa krije se vrhunska liječnica i znanstvenica s impresivnom karijerom. No, hrvatski akademici su nedavno odbili prijedlog da postane njihova redovita članica
Vidi originalni članak

Alemku Markotić hrvatska javnost gotovo nije ni poznavala do prije mjesec dana kada se pojavio korona virus, prenosi Večernji

POGLEDAJTE VIDEO:

Iza članice Nacionalnog kriznog stožera vrlo smirenog nastupa krije se vrhunska liječnica i znanstvenica s impresivnom karijerom. Samozatajna specijalistica infektologije rukovodi zagrebačkom Klinikom za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" i upravo ona čini sve u svojim mogućnostima da Hrvatska suzbije epidemiju misteriozog virusa COVID-19. 

PRATITE UŽIVO U Hrvatskoj 113 slučajeva, a jedan pacijent je na respiratoru

Markotić je uspjela osvojiti i umiriti javnost već prvim pojavljivanjem u medijima. Postala je najomiljenije lice u ratu protiv korone. 

Njena znanstvena istraživanja nagrađena su s čak sedam nacionalnih i devet međunarodnih nagrada. No, hrvatski akademici su nedavno odbili prijedlog da profesorica Markotić postane redovita članica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) i stekne titulu akademkinje. 

Poznavatelji prilika u Akademiji rekli su za Večernji da razlozi njezina odbijanja nemaju veze s njezinom stručnošću, nego s odnosima u liječničkim krugovima te - s lobiranjem. Dakle, s vještinama koje profesorica Markotić u svojoj bogatoj karijeri nije uspjela svladati.

PAVLE KALINIĆ: 'Ovo je praktički ratno stanje, molim sve da izvjese zastave'

Osim profesionalnih, liječnica ima i velik broj javnosti još nepoznatih talenata: svira pijanino, orgulje, usnu harmoniku, a bavi se i pisanjem i modeliranjem. Od ostalih vještina navela je sa smiješkom preživljavanje u ratnim uvjetima! Kao da je znala s kakvom ćemo pošasti biti suočeni u budućnosti. 

Idi na 24sata

Komentari 55

  • 20.03.2020.

    Uz samo nekoliko časnih iznimaka,društvo u HAZU je sramota za znanost.

  • 20.03.2020.

    Zar nije Bandić nekakav počasni član, doktor i tomu slično? Tamo... 🎓🤔

  • nori 🖖 20.03.2020.

    sad upadaju ona , Đikić,Vili i mumija

Komentiraj...
Vidi sve komentare