To je to što me zanima!

'HDZ je sam sebi prioritet. Zagrepčani vam neće oprostiti'

Potpredsjednik Sabora Željko Renier u petak je nadopunio dnevni red sjednice prijedlogom raspuštanja Sabora od 18. svibnja. SDP-ov Gordan Maras upozorio je da idemo na izbore bez Zakona o obnovi Zagreba
Vidi originalni članak

Saborski zastupnici su u u petak na početku posljednje ovotjedne sjednice odali počast žrtvama Bleiburga i Križnog puta. A osim što je posljednja ovog tjedna, zastupnici ovog saziva koji su u Sabor ušli 2016., odradit će ustvari samo još jednu sjednicu obzirom da se u ponedjeljak 18. svibnja Sabor raspušta na prijedlog premijera Andreja Plenkovića i vladajuće koalicije. Potpredsjednik Sabora, HDZ-ov Željko Reiner tu odluku je u petak i stavio na dnevni red pa će u ponedjeljak zastupnici još samo odraditi glasanje o zaostalim točkama, među kojima je i rebalans proračuna, i onda se razići svatko svojim putem i krenuti u predizbornu kampanju uoči izbora koji će biti u lipnju ili srpnju. 

SDP-ov Gordan Maras upozorio je kako vladajuća većina raspušta Sabor, a nije još uvijek donijela Zakon o obnovi Zagreba nakon potresa 22. ožujka.

- Zbog čega još nema u javnoj raspravi tog Zakona, zbog čega je HDZ izabrao sebe kao prioritet, a ne desetke tisuća Zagrepčana i Zagrepčanki? Zbog čega ste ih prevarali i napravili od nas u Zagrebu građane drugog reda? To vam Zagrepčani neće oprostiti - poručio je Maras, kojem je Reiner oduzeo riječ jer se javio za stanku, a nije ju zatražio.  
 

Zastupnici su potom prešli na raspravu o pijedlogu Zakona o osnivanju Sveučilišta obrane i sigurnosti, posljednjem koji je donio Damir Krstičević prije nego je podnio ostavku, kojeg je u Sabor došao predstaviti državni tajnik u ministarstvu obrane Tomislav Ivić, a koji je dobio ovlasti upravljanjem ministarstvom ovih par dana. No SDP-ovu Arsenu Bauku nije jasno zašto o njemu uopće raspravljaju obzirom da se Sabor raspušta i neće se usvojiti. 

- Ja slušam i ne vjerujem. Ovo je jedna klasična pokazna vježba manevarskim streljivom. Raspušta se Sabor u ponedjeljak, ovaj Zakon je u prvom čitanju i mi ga donijeti nećemo. Čemu onda ovo? Ako je Zakon tako dobar, mogli ste ga povući iz prvog čitanja, poslati u hitnu proceduru i usvojit ga - poručio je Bauk. 

Ponovno se iz saborske klupe dignuo Maras i upitao zašto je Vladi bilo važnije predložiti ovaj Zakon od Zakona o obnovi Zagreba.

- Zbog čega je HDZ izdao Zagrepčane i Zagrepčanke i zbog čega država ne želi stati iza građana Zagreba? Zbog čega podržavate kriminalnu vlast gradonačelnika Bandića i zbog čega ste prekršili obećanje da će Zakon o obnovi biti u saborskoj proceduri - upitao je Maras na što mu je Ivić odgovorio da zlorabi Sabor za lokalnu kampanju kao mogući kandidat za gradonačelnika Zagreba. 

- Ja sam ovdje došao raspravljati i braniti ovaj Zakon o Sveučilištu i molim vas da o tome raspravljamo - rekao je Ivić. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • roko2022 16.05.2020.

    Ja neznam sto se taj SDP vise ne rijesi ovih starih boljsevika.....ti koa da ne razumiju bilo hrvatskog naroda....da prestanu siriti jugonostalgiju i umjesto toga se se uhvate ekonomskog komunizma nebi ih se maklo sa vlasti 40 godina.

  • John J. R. 15.05.2020.

    I opet odmor. Jako su se svi naradili...

  • skipi 15.05.2020.

    Riga mi se više od mnogih političara pogotovo od tog kako se zove Bauk i mnogih još.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare