Obavijesti

News

Komentari 24

'HDZ je sam sebi prioritet. Zagrepčani vam neće oprostiti'

'HDZ je sam sebi prioritet. Zagrepčani vam neće oprostiti'
1

Potpredsjednik Sabora Željko Renier u petak je nadopunio dnevni red sjednice prijedlogom raspuštanja Sabora od 18. svibnja. SDP-ov Gordan Maras upozorio je da idemo na izbore bez Zakona o obnovi Zagreba

VIDEO

Saborski zastupnici su u u petak na početku posljednje ovotjedne sjednice odali počast žrtvama Bleiburga i Križnog puta. A osim što je posljednja ovog tjedna, zastupnici ovog saziva koji su u Sabor ušli 2016., odradit će ustvari samo još jednu sjednicu obzirom da se u ponedjeljak 18. svibnja Sabor raspušta na prijedlog premijera Andreja Plenkovića i vladajuće koalicije. Potpredsjednik Sabora, HDZ-ov Željko Reiner tu odluku je u petak i stavio na dnevni red pa će u ponedjeljak zastupnici još samo odraditi glasanje o zaostalim točkama, među kojima je i rebalans proračuna, i onda se razići svatko svojim putem i krenuti u predizbornu kampanju uoči izbora koji će biti u lipnju ili srpnju. 

SDP-ov Gordan Maras upozorio je kako vladajuća većina raspušta Sabor, a nije još uvijek donijela Zakon o obnovi Zagreba nakon potresa 22. ožujka.

- Zbog čega još nema u javnoj raspravi tog Zakona, zbog čega je HDZ izabrao sebe kao prioritet, a ne desetke tisuća Zagrepčana i Zagrepčanki? Zbog čega ste ih prevarali i napravili od nas u Zagrebu građane drugog reda? To vam Zagrepčani neće oprostiti - poručio je Maras, kojem je Reiner oduzeo riječ jer se javio za stanku, a nije ju zatražio.  
 

Zastupnici su potom prešli na raspravu o pijedlogu Zakona o osnivanju Sveučilišta obrane i sigurnosti, posljednjem koji je donio Damir Krstičević prije nego je podnio ostavku, kojeg je u Sabor došao predstaviti državni tajnik u ministarstvu obrane Tomislav Ivić, a koji je dobio ovlasti upravljanjem ministarstvom ovih par dana. No SDP-ovu Arsenu Bauku nije jasno zašto o njemu uopće raspravljaju obzirom da se Sabor raspušta i neće se usvojiti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ja slušam i ne vjerujem. Ovo je jedna klasična pokazna vježba manevarskim streljivom. Raspušta se Sabor u ponedjeljak, ovaj Zakon je u prvom čitanju i mi ga donijeti nećemo. Čemu onda ovo? Ako je Zakon tako dobar, mogli ste ga povući iz prvog čitanja, poslati u hitnu proceduru i usvojit ga - poručio je Bauk. 

Ponovno se iz saborske klupe dignuo Maras i upitao zašto je Vladi bilo važnije predložiti ovaj Zakon od Zakona o obnovi Zagreba.

- Zbog čega je HDZ izdao Zagrepčane i Zagrepčanke i zbog čega država ne želi stati iza građana Zagreba? Zbog čega podržavate kriminalnu vlast gradonačelnika Bandića i zbog čega ste prekršili obećanje da će Zakon o obnovi biti u saborskoj proceduri - upitao je Maras na što mu je Ivić odgovorio da zlorabi Sabor za lokalnu kampanju kao mogući kandidat za gradonačelnika Zagreba. 

- Ja sam ovdje došao raspravljati i braniti ovaj Zakon o Sveučilištu i molim vas da o tome raspravljamo - rekao je Ivić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.