To je to što me zanima!

HDZ-ovac Drago Prgomet prvo je magistrirao pa diplomirao?

Prgomet je 1994. upisao 9. semestar Medicinskog fakulteta u Zagrebu, a na istom je fakultetu 1993. godine prijavio i magistarski studij. Studij u BiH je završio 1990.
Vidi originalni članak

Dr. Drago Prgomet, zamjenik predsjednika HDZ-a, prvo je magistrirao, pa tek onda diplomirao medicinu u Zagrebu, piše Slobodna Dalmacija.

Predstojnik klinike za bolesti uha, grla i nosa KBC-a Zagreb sam je objavio na web stranici o poznatim Posavljacima da je dva puta diplomirao medicinu - jednom u Banja Luci, a drugi put u Zagrebu. 

Slobodna Dalmacija posjeduje dokumentaciju prema kojoj je 1994./95. školske godine upisao 9. semestar Medicinskog fakulteta u Zagrebu, a prije nego je uopće upisao taj osnovni medicinski studij, na istom je fakultetu 1993. godine prijavio i magistarski studij.  Tako je magistrirao prije diplomiranja na tom fakultetu, te na koncu 1996. doktorirao kada je prvi put dobio i diplomu visoke stručne spreme. 

- Iskreno ne znam zašto sam uopće upisao Medicinski fakultet u Zagrebu jer mi nitko nikad nije tražio dodatni papir iz Banja Luke, niti nostrifikaciju. U Hrvatskoj sam sve mogao na temelju uvjerenja iz Banja Luke - kazao je Prgomet za Slobodnu.

Davor Miličić, dekan Medicinskog fakulteta u Zagrebu nije želio komentirati Prgometov akademski put.

Idi na 24sata

Komentari 172

  • Nowhere_Man 27.09.2015.

    SDP = HDZ. Sve je to ista bagra. Tko još može glasat za te dvije stranke koje su nas dovele do ruba ponora.

  • dida123 21.02.2015.

    Dobar doktor, dobar hadezeovac, samo što će i njemu politika? Zar se poželio pljuvanja?

  • Georg_1 19.01.2013.

    I opet se pokazuje kako mi sve izokrenemo onako kako nama odgovara.Lijepo je napisano da je dr.Prgomet d i p l o m i r a o na medicinskom fakultetu u Banja Luci, a na zagrebački medicinski fakultet je upisao kada je došao u Hrvatsku i to samo razliku ispita,jer je zagrebački medicinski fakultet cjenjeniji u svijetu.To neznači da je on izgubio diplomu iz Banja Luke.U vrijeme kada je on završio taj fakultet bio je priznat na području cijele bivše države,pa dakle i u Hrvatskoj ( i nije postojala obveza nostrifikacije diplomei ,čak što više niti danas nije obveza nostrifikacija diploma stečenih na fakultetima izbivšedržave) , i dr.Prgomet se je mogao legalno zaposliti stažirati,upisati magisterij,ali i upisati medicinski fakultet u Zagrebu,što neznači da on toga momenta nije imao dipkomu medicinskog fakulteta.I na kraju,koliko mi je poznato dr.Prgomet je bio izuzetno cijenjen kao liječnik i specijalista u Slavonskom Brodu.I uistinu neznam što je tu sporno.I opet je sporan ustvari poznati hrvatski jal.Trebati će još stoljeća da prođu da se mi toga riješimo.Zato gospodo novinari i gospodo komentatori,ako nemate pametnijih tema za pisanje i komentiranje,poštedite nas svojih gluposti frustracija što očito niste intelektualno dorasli dr.Prgometu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare