To je to što me zanima!

HDZ-ovac koji je htio podmititi novinara vozio brzo i bio pripit

Neslužbeno doznajemo da je Franjo Lucić imao malo više od dozvoljenih 0,5 promila. Izrečena mu je kazna od 1000 kuna i zabrana upravljanja vozilom B kategorije u narednih mjesec dana
Vidi originalni članak

Franju Lucića (59), saborskog zastupnika (HDZ) iz Pleternice, u subotu navečer na autocesti A3 kod Lužana zaustavila je prometna policija tijekom kontrole brzine i utvrdila da vozi u alkoholiziranom stanju.

PRAVOMOĆNA ODLUKA Nudio mito novinaru: Ipak se pokreće istraga protiv Lucića

Neslužbeno doznajemo da je imao malo više od dozvoljenih 0,5 promila. Izrečena mu je kazna od 1000 kuna i zabrana upravljanja vozilom B kategorije u narednih mjesec dana.

'BIO SAM NA SASTANKU' Zastupnik Franjo Lucić iz HDZ-a parkira tamo gdje ne smije

U policiji PU Brodsko posavske nisu željeli potvrditi niti opovrgnuti slučaj, pravdajući se da u takvim situacijama ne izlaze s osobnim podacima o vozaču.

Saborski zastupnik u ponedjeljak nam se nije javljao na telefon.

Uskok pokrenuto istragu protiv Lucića: Novinaru nudio mito

Podsjetimo, krajem listopada prošle godine Izvanraspravno vijeće županijskog suda u Osijeku prihvatilo je žalbu Uskoka i tako preinačilo odluku suca istrage te je riješenje o provođenju istrage, protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika Franje Lucića kojeg sumnjiče da je pokušao podmititi novinara Dragu Hedla, postalo pravomoćno. 

Uskok Lucića tereti da je 26. srpnja u Požegi, "novinaru koji je prikupljao informacije o poslovnim i financijskim transakcijama njega kao zastupnika u Hrvatskom saboru i njegovih tvrtki, ponudio novčanu nagradu da ne piše novinarski članak na temelju informacija koje je prikupio, jer bi mu štetio kao zastupniku u i kao poduzetniku".

"Okrivljenik je novinaru rekao da će mu za ne pisanje teksta platiti tri puta više od naknade koju će dobiti od medijske kuće za koju piše i da novac nije u pitanju, a sve u cilju da prikupljene informacije o njemu i njegovim trgovačkim društvima ne bi bile javno objavljene", objavio je ljetos Uskok.

Istraga je pokrenuta nakon što je saborsko Mandatno-imunitetsko povjerenstvo (MIP) jednoglasno dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka, a Lucić je i tada tvrdio da nije nudio mito novinaru Hedlu.

Istaknuo je da želi dokazati svoju nevinost nakon "harange koja se već deset godina vodi protiv njega, njegove obitelji i tvrtke" u kojoj "svim nadzorima" nisu utvrđene nepravilnosti. Smatra da je riječ o političkom motivu njegovih protivnika na razini Požeško-slavonske županije koji žele oblatiti njegovo ime, prezime i obitelj.

 

Idi na 24sata

Komentari 145

  • POTPEC 30.01.2018.

    Ljudi ne griješite dušu. Ma di bi on dični, pošteni i vjerodostojni član partije to radio. To je nešto nezamislivo za njih.

  • purger2017 29.01.2018.

    realano 0,54 baš i nije previše

  • 29.01.2018.

    lokalni adezeof serif

Komentiraj...
Vidi sve komentare