Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nudio mito novinaru: Ipak se pokreće istraga protiv Lucića

Istraga je pokrenuta nakon što je saborsko Mandatno-imunitetsko povjerenstvo (MIP) jednoglasno dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka, a Lucić je i tada tvrdio da nije nudio mito novinaru Hedlu

Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29 komentara

Izvanraspravno vijeće županijskog suda u Osijeku prihvatilo je žalbu Uskoka i tako preinačilo odluku suca istrage te je riješenje o provođenju istrage, protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika Franje Lucića kojeg sumnjiče da je pokušao podmititi novinara Dragu Hedla, postalo pravomoćno. 

Podsjetimo, Uskok Lucića tereti da je 26. srpnja u Požegi, "novinaru koji je prikupljao informacije o poslovnim i financijskim transakcijama njega kao zastupnika u Hrvatskom saboru i njegovih tvrtki, ponudio novčanu nagradu da ne piše novinarski članak na temelju informacija koje je prikupio, jer bi mu štetio kao zastupniku u i kao poduzetniku".

"Okrivljenik je novinaru rekao da će mu za ne pisanje teksta platiti tri puta više od naknade koju će dobiti od medijske kuće za koju piše i da novac nije u pitanju, a sve u cilju da prikupljene informacije o njemu i njegovim trgovačkim društvima ne bi bile javno objavljene", objavio je ljetos Uskok.

Istraga je pokrenuta nakon što je saborsko Mandatno-imunitetsko povjerenstvo (MIP) jednoglasno dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka, a Lucić je i tada tvrdio da nije nudio mito novinaru Hedlu.

Istaknuo je da želi dokazati svoju nevinost nakon "harange koja se već deset godina vodi protiv njega, njegove obitelji i tvrtke" u kojoj "svim nadzorima" nisu utvrđene nepravilnosti. Smatra da je riječ o političkom motivu njegovih protivnika na razini Požeško-slavonske županije koji žele oblatiti njegovo ime, prezime i obitelj.

Možda vas zanima i ovo:
Message