To je to što me zanima!

HDZ-ovci u ofenzivi: Škoro opet pomaže SDP-ovu kandidatu kao što je već pomogao Milanoviću

HDZ-ov kandidat za Zagreb Davor Filipović kandidaturom Miroslava Škore gubi dio glasova i borba na desnici za Zagreb će biti teška. Ne čudi zato da će HDZ-ovci pribjeći čuvenoj taktici Ive Sanadera iz 2007.
Vidi originalni članak

Ivo Sanader je prije izbora 2007. godine poslao legendarnu poruku: Glas za HSP je glas za SDP. I ona se primila, a HDZ je uspio spasiti već skoro izgubljene izbore. HSP je pao na koljena i više se nikada nije oporavio.

Ali zato sad ugroza na desnici stiže od Miroslava Škore i njegova Domovinskog pokreta. Škoro se odlučio kandidirati za zagrebačkog gradonačelnika. I to nakon što je preminuo Milan Bandić, prije toga je kalkulirao i zaključio i da baš nema previše šansi. Ali smrću ozbiljnog političkog protivnika, karte su se nanovo izmiješale.

Škoro je o Bandiću nakon smrti govorio biranim riječima i došao je jučer na sprovod, očito računajući i na veliku biračku bazu od barem 100.000 glasača koji su uvijek podupirali Bandića u prvom krugu izbora.

'Škoro ima zadatak odigrati za Klisovića'

Nakon što je objavljeno da će se Škoro ipak kandidirati, prvi je reagirao HDZ-ov Ivan Madunić.

On inače vodi državnu Agenciju za osiguranje radničkih tražbina, ali i veliku HDZ-ovu organizaciju u zagrebačkom Stenjevcu. O njemu smo pisali nedavno jer je u državnoj agenciji zaposlio svoje HDZ-ovce iz kvarta. 

- Škoro ima zadatak odigrati za Klisovića kao što je odigrao i za Milanovića. Ovaj put neće uspjeti, i za to Davor Filipović za gradonačelnika Zagreba - napisao je Madunić sinoć na Facebooku, a njegovu objavu prenosimo i s pravopisnom greškom. 

STENJEVAČKA DESNICA HDZ-ov ravnatelj Agencije usput uhljebio tri HDZ-ovca iz kvarta

HDZ-ovu kandidatu, relativno nepoznatom Davoru Filipoviću ulazak Škore zaista otežava političku poziciju. Jer na desnici su već i Mostov Zvonimir Troskot i nekadašnja HDZ-ova ministrica Vesna Škare Ožbolt.

A još se čeka i tko će biti kandidat Bandićeve stranke jer i HDZ i Škoro računaju na njegove birače. Cjepkanje glasova bi moglo dovesti da nitko od njih ne uđe u drugi krug. I zato će borba od centra na desno biti iznimno napeta u Zagrebu. Na lijevo je favorit Tomislav Tomašević iz Možemo te se on bori za sličan birački bazen sa SDP-ovim Joškom Klisovićem. 

DONIO ODLUKU Miroslav Škoro kandidirat će se za zagrebačkog gradonačelnika

Ne čudi zato ponovni poklič iz HDZ-a: Glas za Škoru je glas za SDP! To ćemo vrlo vjerojatno još puno puta čuti jer je i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković već više puta prozvao Škoru da je na predsjedničkim izborima svojoj kandidaturom pomogao pobijedi Zorana Milanovića. Optužio ga je da je rascjepkao glasove koje bi dobila HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović. 

Naravno, mnogi su to vidjeli kao alibi da HDZ ne prizna katastrofalne greške koje je načinila bivša predsjednica u kampanji. 

Idi na 24sata

Komentari 232

  • bjk 05.03.2021.

    Ajmo Škoro!!!

  • KeglaRi 04.03.2021.

    Hdz=LOPOVI i to je to

  • marioantoneli 04.03.2021.

    Ma ljudi moji, kakav Filipović, on je samo podmetnut. Škoro je kandidat hdz-a. Živi bili pa vidjeli!

Komentiraj...
Vidi sve komentare