Obavijesti

News

Komentari 232

HDZ-ovci u ofenzivi: Škoro opet pomaže SDP-ovu kandidatu kao što je već pomogao Milanoviću

HDZ-ovci u ofenzivi: Škoro opet pomaže SDP-ovu kandidatu kao što je već pomogao Milanoviću

HDZ-ov kandidat za Zagreb Davor Filipović kandidaturom Miroslava Škore gubi dio glasova i borba na desnici za Zagreb će biti teška. Ne čudi zato da će HDZ-ovci pribjeći čuvenoj taktici Ive Sanadera iz 2007.

VIDEO

Ivo Sanader je prije izbora 2007. godine poslao legendarnu poruku: Glas za HSP je glas za SDP. I ona se primila, a HDZ je uspio spasiti već skoro izgubljene izbore. HSP je pao na koljena i više se nikada nije oporavio.

Ali zato sad ugroza na desnici stiže od Miroslava Škore i njegova Domovinskog pokreta. Škoro se odlučio kandidirati za zagrebačkog gradonačelnika. I to nakon što je preminuo Milan Bandić, prije toga je kalkulirao i zaključio i da baš nema previše šansi. Ali smrću ozbiljnog političkog protivnika, karte su se nanovo izmiješale.

Škoro je o Bandiću nakon smrti govorio biranim riječima i došao je jučer na sprovod, očito računajući i na veliku biračku bazu od barem 100.000 glasača koji su uvijek podupirali Bandića u prvom krugu izbora.

'Škoro ima zadatak odigrati za Klisovića'

Nakon što je objavljeno da će se Škoro ipak kandidirati, prvi je reagirao HDZ-ov Ivan Madunić.

On inače vodi državnu Agenciju za osiguranje radničkih tražbina, ali i veliku HDZ-ovu organizaciju u zagrebačkom Stenjevcu. O njemu smo pisali nedavno jer je u državnoj agenciji zaposlio svoje HDZ-ovce iz kvarta. 

- Škoro ima zadatak odigrati za Klisovića kao što je odigrao i za Milanovića. Ovaj put neće uspjeti, i za to Davor Filipović za gradonačelnika Zagreba - napisao je Madunić sinoć na Facebooku, a njegovu objavu prenosimo i s pravopisnom greškom. 

HDZ-ov ravnatelj Agencije usput uhljebio tri HDZ-ovca iz kvarta
HDZ-ov ravnatelj Agencije usput uhljebio tri HDZ-ovca iz kvarta

HDZ-ovu kandidatu, relativno nepoznatom Davoru Filipoviću ulazak Škore zaista otežava političku poziciju. Jer na desnici su već i Mostov Zvonimir Troskot i nekadašnja HDZ-ova ministrica Vesna Škare Ožbolt.

A još se čeka i tko će biti kandidat Bandićeve stranke jer i HDZ i Škoro računaju na njegove birače. Cjepkanje glasova bi moglo dovesti da nitko od njih ne uđe u drugi krug. I zato će borba od centra na desno biti iznimno napeta u Zagrebu. Na lijevo je favorit Tomislav Tomašević iz Možemo te se on bori za sličan birački bazen sa SDP-ovim Joškom Klisovićem. 

Miroslav Škoro kandidirat će se za zagrebačkog gradonačelnika
Miroslav Škoro kandidirat će se za zagrebačkog gradonačelnika

Ne čudi zato ponovni poklič iz HDZ-a: Glas za Škoru je glas za SDP! To ćemo vrlo vjerojatno još puno puta čuti jer je i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković već više puta prozvao Škoru da je na predsjedničkim izborima svojoj kandidaturom pomogao pobijedi Zorana Milanovića. Optužio ga je da je rascjepkao glasove koje bi dobila HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović. 

Naravno, mnogi su to vidjeli kao alibi da HDZ ne prizna katastrofalne greške koje je načinila bivša predsjednica u kampanji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 232
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.