Obavijesti

News

Komentari 141

HDZ-ov ravnatelj Agencije usput uhljebio tri HDZ-ovca iz kvarta

HDZ-ov ravnatelj Agencije usput uhljebio tri HDZ-ovca iz kvarta
6

Ivan Madunić vodi državnu agenciju koja pomaže radnicima kada tvrtka ode u stečaj, ali i HDZ Stenjevac. U njegovu mandatu je zaposleno troje istaknutih HDZ-ovaca Stenjevec: Sve je po propisima, trebalo nam je ljudi

VIDEO

Niti jedan radnik ne bi poželio ovisiti o državnoj Agenciji za osiguranje radničkih tražbina (AORT). To znači da mu je tvrtka u stečaju ili je blokirana. Ipak, ako do toga dođe, AORT osigurava tri minimalne plaće, dio otpremnine, naknade za bolovanje... Ukratko novac, za premošćivanje najtežih trenutaka.

Agenciju već petu godinu HDZ-ov ekonomist Ivan Madunić. Ali Madunić je i iznimno aktivan u stranci. Prije tri mjeseca uspio je na unutarstranačkim izborima biti izabran i za predsjednika HDZ-a zagrebačke četvrti Stenjevec koja ima približno isto stanovnika kao i Karlovac.

I prije je bio aktivan, organizirao skupove, sudjelovao u kampanjama, ali sada je i formalno na čelu stranačke organizacije četvrti. Otkako je došao u sredinom 2016. godine na čelo AORT-a na plaću od 15-ak tisuća kuna, posao su u njoj našli i drugi HDZ-ovci iz Stenjevca.

Uzvratili ljubav na izborima

- On je dao posao njima u Agenciji, a onda su ga oni svesrdno podržali da bude izabran za predsjednika HDZ-a Stenjevec. On im je sad i stranački šef i šef na poslu, pa ruka ruku mije. Takva uhljebljivanja su izazvala nezadovoljstvo i u stranci i Agenciji - kaže nam pak jedan HDZ-ovac.

Nakon Madunića, prvi je zaposlen Vlado Kovačević koji je u trenutku zaposlenja u AORT-u bio predsjednik temeljene organizacije HDZ-a Špansko sjever.

On ima i najvišu funkciju, rukovodi Službom ekonomsko-financijskih poslova i računovodstva. Službeno je zaposlen kao viši stručni savjetnik.Kovačevića i Madunića se može vidjeti na fotografijama sa stranačkih druženja.

Sljedeća je početkom 2017. godine zaposlena Franciska Palić koja je i predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” u četvrti Stenjevec. Madunić se na svom Facebook profilu zahvaljivao Zajednici žena na podršci na izborima.

Treba li HDZ-ovac Vukelić odgovarati zbog seksističke izjave u emisiji Otvoreno?
Treba li HDZ-ovac Vukelić odgovarati zbog seksističke izjave u emisiji Otvoreno?

Treća je zaposlena Marija Bilić, predsjednica temeljne organizacije Matija Gubec/Donja Kustošija. Sad već pogađate, u četvrti Stenjevec.

'Trebali su odgovarajući kadrovi' 

I nevezano za ovo troje, u proljeće 2019. je u Agenciji našao posao i Domagoj Belak.

On nije HDZ-ovac, ali je u stenjevačkom mjesnom odboru Špansko jug kao vijećnik podržao većinu koju čine HDZ i stranka Milana Bandića. Izabran je kao HNS-ovac, ali je napustio stranku.

Prema koeficijentima koje su nam poslali iz AORT-a, plaće nisu bajne za ove zaposlenike, ali su sigurne. Agencija inače ima tek 18 zaposlenika. Jesu li ova zapošljavanja slučajna ili im se pogodovalo?

'Dotepenci' Mirele Holy urbani je rasizam. Odbijanje služenja HDZ-ovaca u kafiću u Rijeci nije
'Dotepenci' Mirele Holy urbani je rasizam. Odbijanje služenja HDZ-ovaca u kafiću u Rijeci nije

- Odbacujemo sve navode i spekulacije koje navodite u upitu oko pogodovanja pri zapošljavanju. Svi natječaji za zapošljavanje kao i poslovni procesi u Agenciji provode se u skladu sa zakonskim propisima i internim aktima. Natječaji se provode prema poslovnim potrebama, a kandidati su odabrani nakon provedenog selekcijskog postupka. Za svako navedeno radno mjesto provedeno je testiranje znanja i usmeni intervju s kandidatima - odgovorio nam je pisano ravnatelj Madunić.

Naveo je i da je Agenciji od 2015. proširena djelatnost na osiguranje radničkih tražbina i za tvrtke u blokadi, te je otišlo šestero zaposlenih.

- Kako je obim posla rastao, a broj zaposlenih se smanjivao, zaključeno je da dio upražnjenih radnih mjesta treba popuniti odgovarajućim kadrom - zaključuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk