To je to što me zanima!

HDZ se napokon oglasio oko zamagljene ploče u Trogiru, krivnju svalili na administratora

Trogirski ogranak stranke ‘zamutio’ spomenik o oslobođenju od fašizma ispod kojeg su dijelili sirnice. Nakon objave našeg teksta ipak se oglasila Ivana Viljaca: 'Od banalnosti prave priču i intelektualno se sramote...'
Vidi originalni članak

To je bila blagdanska-uskršnja aktivnost i administrator je mislio da baš uskršnja poruka treba biti jedina. To što neki mediji, stranke i strukture žele od banalnosti stvoriti dalekosežnu i dubokoumnu priču, govori samo o njihovoj bezidejnosti i intelektualnom sramoćenju. Uostalom, Program i Statut HDZ-a je utemeljen i na pozitivnim stečevinama hrvatske ljevice, i tako je od utemeljenja do danas, stoga je šibicarenje bezidejnih SDP klevetnika na ovoj temi tragikomično, odgovorila je predsjednica GO HDZ-a Trogir Ivana Viljac nakon naše objave teksta da je u HDZ-u muk po pitanju zamagljivanja spomen ploče koja obilježava oslobođenju od fašizma u Trogiru.

DIJELILI SIRNICE Trogirski HDZ 'blurao' fotke na kojima je ploča o oslobođenju grada: 'Zar se vi toga sramite?'

Ispod nje su HDZ-ovci pred Uskrs tradicionalno građanima dijelili sirnicu s čime su se pohvalili na svojim Facebook stranicama. Pažnju javnosti je ipak privukla pikselizirana ploča kraj HDZ-ova plakata.

NE PAŠU IM PARTIZANI U HDZ-u muk na pitanje zašto su zamaglili dio povijesti. 'To im je tradicija, traje već 30 godina'

Pet dana kasnije predsjednica HDZ-ova ogranka je pojasnila kako je to bila ideja administratora da ništa ne bi odvlačilo pažnju od biti događaja. 

- To je stara tradicija koja se gaji zadnjih 30 godina. Recimo, na glavnom željezničkom kolodvoru u Zagrebu, na parnoj lokomotivi koja je izložena ispred kolodvora, stoji natpis HŽ, a HŽ nije ni postojao dok je ta parna lokomotiva vozila hrvatskim prugama. Isto tako na desetak brodova koji su proizvedeni u 'Titovoj Kraljevici' stoji natpis samo 'Kraljevica'. U praksu je ušlo falsificiranje prošlosti, pa se tako i nastavilo - komentira politički analitičar Žarko Puhovski

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Vgvin 19.04.2023.

    Hdz fasizam siromastva puka se nastavlja

  • 12.04.2023.

    Bilo je uvjek bilo svega,sto bi mogao napisat za priije sto se tice bivse drzave,ali sad ovo sve sto se dogada dno dna....Mislim da Vakula sve rekao u nedjelju...To je ziva istina!Vakula svaka cast sve si rekao bez muljanja onako kako je zivio i danas zivi gradanin RH!

  • vjacho 12.04.2023.

    ha, ha, ha - esdepe, nasljednica kompartije govori o čuvanju spomenika u trogiru. zar misle da nitko ne zna dan su skojevci s gradskih vrata i iz gradske lože uklonili, razbili i u more bacili mletačke lavove, a na njihovom mjestu nacrtali crvenu zvijezdu petokraku?nije zadar kojega su mlečani porušili uklonio lavove svetog marka jer su oni puno važniji od neke "antifašističke ploče".i nemojte se praviti pametnijim i kulturnijim od austrijanaca koji su uklonili spomenik maršalu marmontu na trogirskoj batariji, a ploču isklesanu  na prijevoju  turija na napoleonovoj cesti ispiketali, a kraljevina jugoslavija uklonila spomenik caru franji josipu u parku na trogirskoj žudiki i tamo postavila kip karađorđu koji su uklonili talijani.

Komentiraj...
Vidi sve komentare