To je to što me zanima!

HEP: Kontrole hidroelektrane kod Dubrovnika bile su redovne

U požaru koji je u četvrtak izbio u HE Plat nestala su tri radnika. Beživotno tijelo prvog pronađeno je u četvrtak oko 14 sati u odvodnom kanalu hidroelektrane, a drugog oko 21,50 sati na obali mora u Cavtatu
Vidi originalni članak

Iz HEP-a kažu da su svi vitalni sklopovi hidroelektrane pokriveni sustavima za gašenje požara, koji se mogu pokrenuti automatski ili ručno. Sustavi su, tvrde,  projektirani sukladno zakonskim zahtjevima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

HE DUBROVNIK: VJETAR OTEŽAVA POTRAGU Tuga za radnicima: 'Sve je bilo OK i onda mi te nesreća uzela'

- U požaru koji je u četvrtak ujutro oko 9 sati izbio u HE Plat nestala su tri radnika. Beživotno tijelo prvog pronađeno je u četvrtak oko 14 sati u odvodnom kanalu hidroelektrane, a drugog oko 21,50 sati na obali mora u Cavtatu. Za trećim se još traga. Očevid je završen u petak, ali rezultati još nisu poznati i nije jasno u kojem dijelu hidroelektrane je buknuo požar, piše N1 na čiji je upit HEP poslao priopćenje u kojemu tvrde da se u HE Dubrovnik 'strogo poštuju sve sigurnosne procedure s fokusom na zaštitu radnika:

DETALJI UŽASA U HE DUBROVNIK Nesretni radnici imali su izbor: Požar ili skok u vodenu bujicu

"Svi vitalni sklopovi hidroelektrane pokriveni su sustavima za gašenje požara, koji se mogu pokrenuti automatski ili ručno. Sustavi su projektirani sukladno zakonskim zahtjevima, redovno se kontroliraju jednom godišnje od strane vanjske inspekcije, a dodatno i interno svaka tri mjeseca.

Svi radnici raspolažu znanjem iz područja zaštite od požara, upoznati su s Pravilnikom o zaštiti od požara (HEP Proizvodnje), procjenom ugroženosti i planom zaštite od požara pogona, poznaju plan evakuacije i spašavanja pogona te raspolažu znanjem s rukovanjem sa sredstvima, sustavima i opremom za gašenje požara. Svaka tri mjeseca rade se provjere znanja, a vježbe gašenja i evakuacije redovito se i planski provode."

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Toooniii 13.01.2019.

    A gdje je sigurna soba sa ventilacijom??? koja bi trebala biti ne jedna nego vise njih na toliku površinu tunela....

  • manga 1 13.01.2019.

    ako je postojao protiv požarni put zašto ga nisu koristili ili nisu ni mogli doći do njega

  • mestar 12.01.2019.

    Dobro se zna kako rade kontrolne slube kad su drzavne i podobnih tvrtke u pitanju?

Komentiraj...
Vidi sve komentare