To je to što me zanima!

Herman na Skupštini: Tražimo odgovore zašto je inspekcija odlučila zatvoriti dio Jakuševca

Pretpostavljamo da se radi o odlagalištu za bio otpad i tražit ćemo da nam gradonačelnik Tomašević kaže što se to događa na Jakuševcu, rekao je Mislav Herman iz HDZ-a
Vidi originalni članak

Na dnevnom redu današnje sjednice Gradske skupštine je rebalans proračuna Zagreba, a raspravljat će se i o dugoročnom zaduživanju Grada Zagreba kod kluba banaka za gradnju objekata prema Programu radova na području prometa i komunalnog gospodarstva, objekata iz Programa radova kapitalnih ulaganja u objekte za društvene djelatnosti i u obnovu objekata oštećenih potresom te za Program javnih potreba u kulturi.

Mislav Herman, predsjednik zagrebačkog HDZ-a za HRT je rekao da su odlučili tražiti stanku na početku sjednice jer su dobili informaciju da je nadležna inspekcija zatvorila dio odlagališta na zagrebačkom Jakuševcu.

ZAGREB BEZ KANTI Posjetili smo centar Zagreba: 'Novi model nam nije problem, ulica ljepše izgleda bez kanti'

- Pretpostavljamo da se radi o odlagalištu za bio otpad i tražit ćemo da nam gradonačelnik Tomašević kaže što se to događa na Jakuševcu - rekao je te komentirao i rebalans

- Rebalans je nerealan, netransparentan i generira manjak koji prenosimo u 2023. a koji po našem izračunu iznosi preko 500 milijuna novih kuna. Smatramo da taj rebalans proračun diže u nebesa. On je već je bio rekordan kada smo ga donijeli - 15 milijardi, sada ide na 15 milijardi i 800 milijuna. Smatramo da toliko netransparentno trošenje ne vodi nikako - kaže.

Damir Bakić iz Možemo! komentirao je rebalans te rekao da se u njega ide zbog poremećaja na tržištu, posebno energenata.

- Potrebno je bilo i zbog vrlo dinamičnih postupaka izgradnje i obnove poslijepotresne obnove, a dobili smo i obavezu da nastavimo financirati u punoj mjeri mjeru Roditelj odgojitelj - rekao je i dodao da nema novog zaduživanja.

UŽIVO: PRESICA GRADONAČELNIKA Tomašević: Vraća se plava boja u Zagreb. Reklame na busevima i tramvajima ZET-a su prošlost

- To je redovno zaduženje koje je uplanirano u originalni proračun koji smo donijeli u prosincu 2021. To je standardni kredit za kapitalne investicije u iznosu od 300 milijuna kuna i veća znamo na što će biti potrošen - na dva kapitalna kulturna objekta - hrvatski prirodoslovni i etnografski muzej, Dom sportova, bazen u Španskom, bolnicu Sveti duh, rekao je Bakić ponovivši da to nije novo zaduženje.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • hyadrian 13.10.2022.

    ... baš se trudi biti "glasnogovornik" bez pokrića... gdje je bio razum kada se događala "bandićevština" ?! ... nikada ne razumijem ljude koji su pametni, koji imaju potencijal ali zapnu, iz njima poznatog razloga...

  • 13.10.2022.

    Kaj bu ti rekel ,decko se zgubil kak raca v megli i samo kresti vrak ga zel beteznoga.

  • truckjimy 13.10.2022.

    tipični kradeze niš koristi parazit na najjače

Komentiraj...
Vidi sve komentare