Obavijesti

News

Komentari 418

Posjetili smo centar Zagreba: 'Novi model nam nije problem, ulica ljepše izgleda bez kanti'

Posjetili smo centar Zagreba: 'Novi model nam nije problem,  ulica  ljepše izgleda bez kanti'
9

Gradonačelnik Tomašević otvorio prvi podzemni spremnik u centru te pozvao građane na strpljenje: ' Vjerujem da će Zagreb dosegnuti europski prosjek odvajanja otpada. Želimo smanjiti količine otpada na Jakuševcu'

VIDEO

Novi model sakupljanja otpada u Zagrebu krenuo je jučer, a gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je kako počinje proces koji će trajati i da će trebati vremena da se sve posloži. Javnosti se obratio u Masarykovoj ulici gdje je otvorio i prvi podzemni spremnik što je također dio novog modela sakupljanja otpada. Naime, spremnika bi do proljeća trebalo biti 50-ak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Smeće 01:02

- Vjerujem u građane i da će Zagreb dosegnuti europski prosjek odvajanja otpada. Želimo smanjiti količine mješanog otpada koji se odlaže na Jakuševcu, uspostaviti pošteniji sustav u kojemu će oni koji odvajaju plaćati manju cijenu usluge - rekao je.

POGLEDAJTE VIDEO: TOMAŠEVIĆ O ZG VREĆICAMA

Naime, građani će sada plaćati cijenu usluge odvoza otpada fiksno 45 kuna, a ostatak kroz kupovinu plavih vrećica za miješani otpad. Tko odvaja više otpada, ima manju potrebu za plavim vrećicama. Komentirao je i kazne te najavio da nije cilj kažnjavanje već imati red u gradu. Demantirao je da su vrećice manje zapremnine.

Zagreb: Danas u gradu započinje novi proces odlaganja otpada od 20 do 22 sata

Iako su u subotu navečer diljem centra još uvijek stajali spremnici za miješani otpad, brojni građani priznaju da su ulice puno ljepše bez brojnih spremnika za smeće.

- Ovaj novi model nam ne stvara problem. Trgovina u kojoj radim radi do 20 sati tako da nam je zapravo kraj radnog vremena i iznosimo smeće kao i inače samo više nemamo kante. Iskreno ulica puno ljepše izgleda bez svih onih silnih nakaradnih kanti za smeće. Mislim da će biti problem samo onima koji ovdje žive jer će prema tome morati planirati slobodno vrijeme. Ali sigurno ćemo se brzo naviknuti - rekla nam je jedna prolaznica. 

POGLEDAJTE VIDEO: SVE O ZG VREĆICAMA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 418
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"