To je to što me zanima!

HGSS Split spasio čovjeka iz stijene: 'Vikao je upomoć, bio je potresen. To su jako strme litice'

Unesrećeni čovjek dobro se snašao jer se remenom privezao za stablo, a dodatno se osigurao i jaknom, kažu nam iz HGSS Stanice Split o dramatičnoj noći na Kozjaku
Vidi originalni članak

Unesrećenog smo locirali pomoću drona koji je imao termovizijsku kameru, žalio se na uganuće koljena, no najviše od svega bio je potresen, kaže nam Darko Gavrić-Čerčo, pročelnik HGSS Stanice Split.

Naime, noćas u nedjelju oko 2.59 dežurni telefon HGSS Stanice Split primio je poziv centra 112 kojem je policija javila kako iz stijene Kozjak, istočno od doma Putalj, netko uporno viče upomoć. 

PRIPREMAJU SE ZA LJETO HGSS Makarska izveli su opasne vježbe: Na Dinari su 'spašavali' teško ozlijeđenog vozača quada

- Odmah smo krenuli s jednim potražnim timom od 13 članova i sa psom. Pristupili smo s dvije strane stijene, ispod i iznad, no na kraju smo odlučili da ćemo čovjeka lakše izvući navrh stijene. Bio je vidno potresen, u teškom psihičkom stanju, no na neki način se ipak uspio snaći. Vezao se remenom za jedno stablo s obzirom da nije bio u litici, a dodatno se privezao i jaknom - kaže nam Gavrić, koji dodaje kako se ne radi o intervenciji, već o jednom klasičnom spašavanju, koje je na svu sreću prošlo dobro.

KRZNATI SPASIOCI HGSS dobio nove članove potražnih timova: Kate i Tesla tražit će ljude u ruševinama

Ipak, kaže da bez obzira što im je teren poznat, on je zahtjevan zbog strmih litica.

- To su jako strme litice, no sve je dobro završilo. Radi se o mlađem, lokalnom čovjeku. Najvažnije je da nije imao teških tjelesnih ozljeda i da je sve dobro prošlo. Nama jedna neprospavana noć ništa ne znači kad vidimo da je čovjek na sigurnom. Dobro je činiti dobro, to je naš moto - zaključio je Gavrić.

Spašeni čovjek na Hitnu je primljen jutros oko 6 sati. 

Idi na 24sata

Komentari 107

  • robica22 26.06.2022.

    Naplatiti intervenciju...

  • 26.06.2022.

    Zato od mene nikad dobar HGSS-ovac. Pomažem samo onima koji su to zaslužili. Ostale nek spašava tko oće.

  • uwaga 26.06.2022.

    Iz stijene, ko je to štemao

Komentiraj...
Vidi sve komentare