To je to što me zanima!

HNS BiH pozvao Hrvate izvan BiH da se registriraju za izbore

Sve iseljeni i prognano koji su podrijetlom iz BiH, a trenutačno žive izvan BiH, moraju se registrirati za općinske izbore do 19. srpnja, podsjetio je Hrvatski narodni sabor BiH
Vidi originalni članak

Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH pozvao je u petak Hrvate koji žive izvan BiH da se registriraju kako bi mogli glasovati na lokalnim izborima zakazanim za listopad, smatrajući ih presudno važnim za hrvatski narod u BiH.

"Podsjećamo sve naše iseljene i prognane koji su podrijetlom iz BiH, a trenutačno žive izvan BIH, da krajnji rok za registraciju birača za općinske izbore u BiH istječe 19. srpnja 2016. godine. Zajedništvo ključnih hrvatskih stranaka na ovim izborima presudno za hrvatski narod u BiH", navodi se u priopćenju HNS-a BiH.

Pojašnjava se da građani koji žive izvan BiH prijavu mogu obaviti tako što će na Internetskoj stranici Središnjeg izbornog povjerenmstva BiH (www.izbori.ba) i Ministarstva vanjskih poslova BiH  (www.mvp.gov.ba) preuzmu obrazac oznaaka PRP-1 te ga ručno ispune i uz njega još priložite preslike dodatnih dokumenata.

Za osobe koje imaju osobnu iskaznicu izdanu u sustavu zajedničkih institucija (CIPS) dovoljno je uz popunjeni obrazac dostaviti presliku osobnog dokumenta.

Za one koji pak nemaju osobne iskaznice, uz vlastoručni popunjeni obrazac  potrebna je i preslika identifikacijskog dokumenta zemlje u kojoj žive, dokaz o državljanstvu BiH ne stariji od 6 mjeseci i dokaz o prebivalištu BiH ne stariji od 6 mjeseci.

Popunjeni obrazac PRP-1 i dokumente mogu se poslati putem faxa na: +387 033 251 333 ili +387 033 251 334,  putem e-maila na: prijavapp@izbori.ba ili putem pošte na adresu: Poštanski pretinac 451 71000 Sarajevo Bosna i Hercegovina.

Svaki građanin može provjeriti status u biračkom popisu pozivom na telefonski broj +387 033 251 331 ili +387 033 251 332 te putem e-maila: info@izbori.ba.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Miške 15.07.2016.

    Evo ga opet. Umjesto da rješavaju svoje probleme u BiH , petljaju se u izbore u RH. Ukinuti ta prokleta dvojna Tuđamnova državljanstva. Glasaj tamo gdje živiš, kao i u svim EU zemljama. Balkanijada. U Mostaru se naguravaju da glasaju do ponoći da bi odlučili što će biti u Hrvatskoj. A ne žele i ne mogu što će i kako biti u Istočnom Mostaru. A , da. Napravili smo još ljepši i još stariji srušeni most u Mostaru.

  • Plavusa13 15.07.2016.

    Jesu li pozvali samo zive ili se mogu registrirati i pokojnici?

  • nebumtirekel 15.07.2016.

    pa ako će bate s levanta opet kamionima biti dostavljani na birališta rh, bio bi red barem napomenuti registraciju svim drugima

Komentiraj...
Vidi sve komentare