To je to što me zanima!

HNS: Nadamo se da sukob u SDP-u neće ugroziti rad Vlade

Potpredsjednik Sabora Milorad Batinić (HNS) sa stranačkim kolegama Igorom Kolmanom i Predragom Štromarom bio je na sastanku u Banskim dvorima
Vidi originalni članak

Nadam se da će naš koalicijski partner što prije riješiti ove poteškoće u stranci, kazala je potpredsjednica Vlade Vesna Pusić (HNS) komentirajući situaciju u SDP-u.

- Što se HNS-a tiče mi razumijemo da je naša dodatna odgovornost držati stabilnost i tu odgovornost ćemo i podnijeti - kazala je.

"Vlada je stabilna"

Vlada je stabilna , poručili su HNS-ovci koje se nadaju da se unutastranački sukobi u SDP-u neće reflektirati na njezin rad.

Potpredsjednik Sabora Milorad Batinić (HNS) sa stranačkim kolegama Igorom Kolmanom i Predragom Štromarom bio je n a sastanku u Banskim dvorima , a tvrde da je razlog njihovog dolaska u Banske dvore "operativno tehnička razina" koja je vezana za točke dnevnog reda same sjednice.

'HNS će se u ovoj situaciji dokazati'

Na pitanje je li za HNS opcija drugi mandatar ili treba ići na nove izbore ako dođe do situacije da Zoran Milanović izgubi povjerenje stranke na predstojećoj sjednici Glavnog odbora SDP-a, Batinić nije želio nagađati.

- HNS će se u ovoj situaciji dokazati , kao što i uvijek dokazuje, da je vrlo lojalan koalicijski partner. Sada je još veća odgovornost na nama - kazao je.

'SDP se vrlo kvalitetno i dobro nosi s tim'

Batinić je na pitanje može li najjača stranka vladajuće koalicije kvalitetno upravljati državom s obzirom da se mjesecima bave sami sobom odgovorio: ' Mislim da to minimalno utječe na rad Vlade. To su untarstranačke stvari i mislim da se naš koalicijski partner vrlo kvalitetno i dobro nosi s tim '.

Ministrica Andrea Zlatar Violić (HNS) također je ustvrdila da Vlada funkcionira po svom dnevnom redu i hodogramu zadataka. Upitana je što će biti u slučaju da Milanović izgubi povjerenje svojih stranačkih kolega.

- To su, dakako, moguće konstrukcije, ali onda je u to uključen i cijeli parlament, svi mehanizmi koje država poznaje, od izbora do drugog mandatara. Međutim, to su nagađanja i ona ne ovise doista o odnosima i načinu samog funkcioniranja Vlade - rekla je.

Upitana hoće li HNS poduprijeti drugog mandatara ako dođe do tog scenarija Zlatar Violić je kazala da o tome u stranci nisu diskutirali te ne može iznijeti stajalište .

Idi na 24sata

Komentari 45

  • _Slavonac_ 06.06.2014.

    ugrožavate vi narod svojim ponašanjem...pa ovo nije normalno, toliko medijske pompe i opterećivanja javnosti sa gluposti kao što je jedan član sdp više ili manje?!

  • Corleone Michael 06.06.2014.

    HNS-u ne preostaje ništa drugio nego se nadati... Ionako im se članstvo već prepolovilo...

  • colonelo 06.06.2014.

    ... ha ha ha ha ha ... tvrdi pusićka kako su ona i tih tri-četiri dezorijentiranih poltrona koji su još uz nju "jamac stabilnosti ove vlade" pa na taj način Domovine i svih nas građana ... 'ebem ti sreću ako domovinska stabilnost ovisi o pusićki, vrdoljaku, mrak-taritaš i onu iz kulture ni ne znam kako se zove ... strava ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare