Obavijesti

News

Komentari 45

HNS: Nadamo se da sukob u SDP-u neće ugroziti rad Vlade

HNS: Nadamo se da sukob u SDP-u neće ugroziti rad Vlade
3

Potpredsjednik Sabora Milorad Batinić (HNS) sa stranačkim kolegama Igorom Kolmanom i Predragom Štromarom bio je na sastanku u Banskim dvorima

VIDEO

Nadam se da će naš koalicijski partner što prije riješiti ove poteškoće u stranci, kazala je potpredsjednica Vlade Vesna Pusić (HNS) komentirajući situaciju u SDP-u.

- Što se HNS-a tiče mi razumijemo da je naša dodatna odgovornost držati stabilnost i tu odgovornost ćemo i podnijeti - kazala je.

"Vlada je stabilna"

Vlada je stabilna , poručili su HNS-ovci koje se nadaju da se unutastranački sukobi u SDP-u neće reflektirati na njezin rad.

Potpredsjednik Sabora Milorad Batinić (HNS) sa stranačkim kolegama Igorom Kolmanom i Predragom Štromarom bio je n a sastanku u Banskim dvorima , a tvrde da je razlog njihovog dolaska u Banske dvore "operativno tehnička razina" koja je vezana za točke dnevnog reda same sjednice.

'HNS će se u ovoj situaciji dokazati'

Na pitanje je li za HNS opcija drugi mandatar ili treba ići na nove izbore ako dođe do situacije da Zoran Milanović izgubi povjerenje stranke na predstojećoj sjednici Glavnog odbora SDP-a, Batinić nije želio nagađati.

- HNS će se u ovoj situaciji dokazati , kao što i uvijek dokazuje, da je vrlo lojalan koalicijski partner. Sada je još veća odgovornost na nama - kazao je.

'SDP se vrlo kvalitetno i dobro nosi s tim'

Batinić je na pitanje može li najjača stranka vladajuće koalicije kvalitetno upravljati državom s obzirom da se mjesecima bave sami sobom odgovorio: ' Mislim da to minimalno utječe na rad Vlade. To su untarstranačke stvari i mislim da se naš koalicijski partner vrlo kvalitetno i dobro nosi s tim '.

VIDEO

Ministrica Andrea Zlatar Violić (HNS) također je ustvrdila da Vlada funkcionira po svom dnevnom redu i hodogramu zadataka. Upitana je što će biti u slučaju da Milanović izgubi povjerenje svojih stranačkih kolega.

- To su, dakako, moguće konstrukcije, ali onda je u to uključen i cijeli parlament, svi mehanizmi koje država poznaje, od izbora do drugog mandatara. Međutim, to su nagađanja i ona ne ovise doista o odnosima i načinu samog funkcioniranja Vlade - rekla je.

Upitana hoće li HNS poduprijeti drugog mandatara ako dođe do tog scenarija Zlatar Violić je kazala da o tome u stranci nisu diskutirali te ne može iznijeti stajalište .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke