To je to što me zanima!

Hoćemo li zaista prije ili poslije svi morati raditi do 67. godine?

S dr. Danijelom Nestićem ćemo razgovarati o tome je li Vlada u pravu kada kaže da ćemo zbog referenduma izgubiti 45 milijardi kuna do 2040. godine ili sindikati koji kažu da ta računica nema veze s realnošću
Vidi originalni članak

Dr. Danijel Nestić s Ekonomskog instituta u Zagrebu cijelu znanstvenu karijeru bavi se problemima mirovinskog sustava u Hrvatskoj. Jedan je od onih čije su argumentirane kritike uspjele i promijeniti dio Vladine predložene mirovinske reforme. Sindikati su sada uspjeli skupiti preko 700.000 potpisa protiv rada do 67. godine i kažnjavanja ranijeg umirovljenja.

POGLEDAJTE VIDEO

S Nestićem ćemo razgovarati o tome je li Vlada u pravu kada kaže da ćemo zato morati zadužiti unuke za 45 milijardi kuna do 2040. godine ili sindikati koji kažu da ta računica nema veze s realnošću?

Hoćemo li i u slučaju uspjeha referendumske inicijative za koju godinu opet dočekati zahtjev da radimo duže? Jesu l i Hrvati zaista lijenčine kada uspiju skupiti tek 30 godina radnog staža? Što uraditi s povlaštenim mirovinama?

To su samo neka od pitanja koja ćemo otvoriti s Nestićem. Razgovor uživo pratite od 10.15 sati na našoj Facebook stranici 24sata Politiko, našem internet portalu 24sata.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Lun@777 20.05.2019.

    S posla na groblje, to je moto HDZ-ove Vlade, da ne moraju davati mirovine. Eto, to stalno pišem ovdje, vidim da su i drugi sada progledali. Nemojmo im to dozvoliti!

  • cupi cupi 20.05.2019.

    Neću komentirati to zato kada god napišem istinu vi kartone neke dijelite pa račun blokirate znači da bi bio vaš poslušnik da se prijavim trebao bih stalno lagati danas po cijeloj državi nevrijeme ali o tome ne pišete pišete o Karleuši je blal vas ona sve redom pa blokirajte račun koliko god dugo hoćete

  • CoinMaster 20.05.2019.

    Ne brinite za mirovine, ovo radno sposobno će otići i vani stvoriti život, ovi u 50-tima teško će doživjeti i 65 godina, ovi što su u mirovinama će umrijeti. Za 20 godina vidim u HR prepolovljen broj Hrvata. Svi novci koje fondovi rasporede do 92 godine će mahom ostati netaknuti. Jer kod nas je već problem doživjeti više od 60 godina. Dovoljno je primiti jednu mirovinu, da više djeca ili supružnik nema pravo na ostatak štednje u 2. mirovinskom stupu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare