Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
33 komentara

Hoćemo li zaista prije ili poslije svi morati raditi do 67. godine?

S dr. Danijelom Nestićem ćemo razgovarati o tome je li Vlada u pravu kada kaže da ćemo zbog referenduma izgubiti 45 milijardi kuna do 2040. godine ili sindikati koji kažu da ta računica nema veze s realnošću

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
33 komentara

Dr. Danijel Nestić s Ekonomskog instituta u Zagrebu cijelu znanstvenu karijeru bavi se problemima mirovinskog sustava u Hrvatskoj. Jedan je od onih čije su argumentirane kritike uspjele i promijeniti dio Vladine predložene mirovinske reforme. Sindikati su sada uspjeli skupiti preko 700.000 potpisa protiv rada do 67. godine i kažnjavanja ranijeg umirovljenja.

POGLEDAJTE VIDEO

'Kako god referendumska incijativa prođe, opet ćemo za koju godinu morati razgovarati o radu do 67.' Gost u studiju: Danijel Nestić Voditelj: Ivan Pandžić

Objavljuje 24sata Politiko u Ponedjeljak, 20. svibnja 2019.

S Nestićem ćemo razgovarati o tome je li Vlada u pravu kada kaže da ćemo zato morati zadužiti unuke za 45 milijardi kuna do 2040. godine ili sindikati koji kažu da ta računica nema veze s realnošću?

Hoćemo li i u slučaju uspjeha referendumske inicijative za koju godinu opet dočekati zahtjev da radimo duže? Jesu l i Hrvati zaista lijenčine kada uspiju skupiti tek 30 godina radnog staža? Što uraditi s povlaštenim mirovinama?

To su samo neka od pitanja koja ćemo otvoriti s Nestićem. Razgovor uživo pratite od 10.15 sati na našoj Facebook stranici 24sata Politiko, našem internet portalu 24sata.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message