To je to što me zanima!

Hrvat zarobljen u Ukrajini: Rusi ga žele ubiti ili poslati na robiju

"Šveđanin M.T., Hrvat V.B. i Britanac J.H. optuženi su za obuku u svrhu provođenja terorističkih aktivnosti te da su kao plaćenici sudjelovali u oružanim sukobima"
Vidi originalni članak

Samoproglašena proruska paradržava Narodna Republika Donjeck (DNR) objavila je da će pet stranaca koji su sudjelovali u borbama u Ukrajini optužiti za plaćeništvo, kao i za pokušaj preuzimanja vlasti, izvijestile su RIA Novosti pozivajući se na ured tužitelja DNR-a. Među njima je i Hrvat V.B. kojeg su Rusi zarobili.

- Istraga kaznenog predmeta protiv švedskog državljanina, hrvatskog državljanina i trojice britanskih državljana je završena, slučaj je predan sudu - priopćila je služba za medije tužiteljstva DNR-a.

- Šveđanin M.T., Hrvat V.B. i Britanac J.H. optuženi su za obuku u svrhu provođenja terorističkih aktivnosti te da su kao plaćenici sudjelovali u oružanim sukobima.

PROBLEMI S PLAĆANJEM Ukrajina je zaustavila tranzit nafte prema južnoj Europi

Počinili su radnje usmjerene na nasilno preuzimanje vlasti i promjenu ustavnog poretka Narodne Republike Donjeck. Britanac A.H. optužen je za paćeništvo, a Britanac D.H. optužen je za pomaganje u regrutiranju plaćenika za oružane sukobe - naveo je DNR.

Služba za tisak glavnog tužitelja DNR-a priopćila je da za navedene zločine zakon predviđa kaznu doživotnog zatvora ili smrtnu kaznu.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 60

  • Jaznamnajbolje2 11.08.2022.

    A mogao je uživat u blagodatima koje nam pruža stranka na vlasti!

  • Maxitron 10.08.2022.

    A zašto skrivate lice tog izletnika,jer on je samo na izletu ,jel??? Pa kak po svemu izgleda običan pripadnik pasa rata i čemu ga opravdavati i čuditi se. Vi koji ga pravdate ,ako je to u redu, kaj niste i vi otišli tam ?? Da,da, znam već ,vi ste junačine ko i oni hrvatski heroji iz Munchen bojne ili američke bojne koji su hrabro posle rata došli natrag i pripovjedali kak su hrabro vikali juriiiš,tam se su bili.mrš.

  • axl444 10.08.2022.

    Ni nije za žalit, kud ga je vrag .ebao da ide u Ukrajinu 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare