To je to što me zanima!

Hrvatska krim policija u Srbiji zbog nestanka Mateja Periša: Što im je sve dozvoljeno raditi

Predstavnici hrvatske kriminalističke policije ponudili su pomoć srpskim kolegama, osobito ako bude potrebno ponovno ispitivati Matiejeve prijatelje
Vidi originalni članak

Hrvatska krim policija stigla je u Beograd, tamo je bio sastanak sa srpskim kolegama, a na sastanku je prisustvovao i otac nestalog Mateja, Nenad Periš, piše Kurir. Hrvatski kriminalisti stigli su u Srbiju povodom slučaja nestalog Mateja Periša kojeg traže 12. dan, nakon što je nestao 31. prosinca. Bio je s prijateljima koji su se vratili u Split.

VIDEO: POTRAGA ZA MATEJEM

Pregledali snimke

Potraga za nestalim Splićaninom ušla je u svoj 12. dan, a u potragu se sada uključuje i hrvatska policija koja je sinoć u MUP-u Srbije održala sastanak sa srpskim kolegama i ponudila im pomoć oko cijelog slučaja. Srpski kolege omogućili su im da pregledaju sve prikupljene informacije i dokaze, kao i snimke s nadzornih kamera na kojima je otac Nenad prepoznao svog sina.

NA SASTANKU BIO I NENAD PERIŠ Delegacija hrvatske policije je stigla u Beograd zbog potrage za Matejem: Dočekao ih Vulin

Stotine snimki

Predstavnici hrvatske kriminalističke policije ponudili su pomoć srpskim kolegama, osobito ako bude potrebno ponovno ispitivati Matejeve prijatelje koji su tih dana bili s njim u Beogradu.

- I dalje je fokus na pretrazi rijeke Save, jer je jedna kamera sa restorana na savskoj promenadi, zabilježila da osoba, koja sliči na Mateja, silazi stepenicama prema vodi - rekao je izvor za srpske Novosti.

Poslije toga ga više nijedna kamera nije uhvatila, a pregledane su stotine snimki.

Pretpostavlja se da se možda poskliznuo i pao u vodu, ali za sada o tome nema dokaza.

ZABILJEŽEN SIGNAL? Srpski mediji tvrde: Posljednja lokacija Matejevog mobitela bila je na ušću Save u Dunav

Traže i sonarom

Nastavlja se i pretraga rijeke sonarom, pretražuje se korito Save, a policija češlja i obalu. U potragu su uključeni ljudi iz Mreže za opasnost Srbija koji pregledavaju teren termovizijskim kamerama.

Matejev otac, koji je u neprestanom kontaktu sa pripadnicima MUP-a Srbije, predložio je u jednom trenutku da se zatraži pomoć od drugih država, koje imaju satelitske snimke lokacija na kojima je viđen njegov sin.

Bazne stanice potvrdile su da se telefon Mateja Periša ugasio u blizini restorana na Sava promenadi.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • Blondie.. 11.01.2022.

    Da gledaju

  • tuti fruti 13 11.01.2022.

    Kada su već tam neka izvide za nestale iz domovinskoga rata u hrvatskom.

  • ivan lantran 11.01.2022.

    Bojim se da od toga svega nema ništa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare